Alus saugo nuo uždegimų

Insbruko (Austrija) universiteto medicinos centro (la Universidad de Innsbruck) specialistas Ditmar Fjučs (Dietmar Fuchs) ir jo kolegos tvirtina, kad alus, kaip ir raudonasis vynas bei žalioji arbata, saugo nuo uždegimų. Mokslininkai pažymi, kad sveikatą taip pat veikia ir bealkoholinis alus.
Laboratoriniai bandymai, kuriuos atliko Insbruko biocentro komanda, parodė, kad alaus salyklas blokuoja negatyvius cheminius procesus ir skatina proteino gamybą. O proteinas, kaip žinia, yra vienas iš pagrindinių imuninės sistemos stimulų. Alaus salyklas mažina amino rūgšties triptofano (tryptophane) skaidymąsi, kuri yra efektyvus natūralus trankvilizatorius, aktyvina smegenų veiklą ir skatina serotonino (sérotonine) – laimės hormono – gamybą. Austrijos mokslininkai yra įsitikinę, kad būtent šios savybės yra alaus raminamojo poveikio pagrindas.
Mokslininkai taip pat primena, kad besaikis alaus vartojimas kenkia sveikatai. Jie rekomenduoja gerti bealkoholinį alų, nes jis nėra kenksmingas, o be to turi tas pačias savybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.