Vairuotojo pradžiamokslis

Dažniausiai vairuotojams pasitaikančios problemos ir prevencinės priemonės, kuriomis vadovaujantis galima išvengti nesklandumų ir pailginti automobilio tarnavimo laiką.

Variklio alyva. Norint apsaugoti variklį nuo greito susidėvėjimo reikia nuolat patikrinti variklio alyvos kokybę bei kiekį. Teisingai nepasirūpinę savo automobilio varikliu sutrumpinsite jo tarnavimo laiką.

Uždegimo žvakės. Periodiškai patikrinkite, ar ant žvakių nėra purvo.

Šviesos. Jos visada turi būti tinkamai suderintos, kad netrikdytų kitų vairuotojų. Būtina suderinti šviesų intensyvumą ir spindulio kampą.

Padangos. Padangos visada turi būti pritaikytos esamam sezonui, turi būti tinkamas oro slėgis bei nenudilęs protektorius.

Aušinimo skystis. Patikrinkite, ar aušinimo skysčio bakelyje yra pakankamai skysčio. Jei jo kiekis yra per mažas, papildykite jį bent vandeniu.

Oro filtras. Patikrinkite jį bent kas mėnesį: jame neturi matytis jokių nuosėdų ar nešvarumų. Nešvarus ar netinkamas oro filtras sumažins automobilio galingumą.

Akumuliatorius. Periodiškai patikrinkite, ar akumuliatoriuje yra pakankamas elektrolito skysčio lygis. Jei jo trūksta – papildykite. Patikrinkite akumuliatoriaus kontaktus, ar nėra patekę purvo.

Diržai. Patikrinkite, ar automobilio variklio sekcijos diržai nesusidėvėjo, nesutrūkinėjo. Jei matomi kokie nors pažeidimai ar susidėvėjimo požymiai, nedelsdami pakeiskite diržus.

Stabdžių skystis. Prieš tikrindami stabdžių skysčio bakelį nuvalykite visus nešvarumus, kad jie nepatektų į vidų. Patikrinkite skysčio kokybę, jis turi būti vien-spalvis, be priemaišų ar nuosėdų.

Žarnelės. Patikrinkite visas prieinamas žarneles, jos neturi būti labai minkštos ar labai kietos, neturi matytis įtrūkimai ar iškilimai. Esant šiems požymiams, reikia keisti žarnelę.

Vairo stiprintuvo skystis. Patikrinkite skysčio bakelį, jei skysčio trūksta – papildykite. Patikrinkite pompą bei žarnelę.

Amortizatoriai. Pagrindiniai amortizatoriaus defektai jaučiami važiuojant, todėl jei važiuojant amortizatoriai nesušvelnina kelio nelygumų, ratai prastai sukimba su keliu – reikia keisti amortizatorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.