Beveik tūkstantis jaunų žmonių veržiasi į Sibirą

Šią vasarą šalies jaunimui suteikiama išskirtinė galimybė vykti į lietuvių trėmimų, masinių žudynių, koncentracijos stovyklų ir įkalinimo vietas. Istorines ekspedicijas rengianti Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) sulaukė beveik tūkstančio norinčių vykti anketų.

,,Anketose jauni žmonės teigia norintys pamatyti artimųjų tremties vietas. Dalis jaunuolių pabrėžė, kad jie patriotiški vien dėl to, kad vis dar yra Lietuvoje. Daugelis jaunų žmonių akcentuoja, kad patriotu galima būti ir užsienyje, daug svarbiau yra sąmoningai suvokti tautos istoriją ir tapatybę. Jaunimo patriotiškumo supratimas ne visada sutampa su vyresniosios kartos požiūriu, o įveikti šį konfliktą – vienas iš mūsų projekto tikslų”, – pasakoja LiJOT prezidentas Miroslavas Monkevičius.

Ekspedicijų metu planuojama aplankyti lietuvių trėmimo vietas Komijos, Krasnojarsko, Irkutsko, Tomsko, Permės ir Tiumenės srityse. Kelionių metu planuojama tvarkyti trėmimų vietas, apleistas lietuvių kapines, susipažinti su buvusiomis lietuvių tremtinių gyvenimo sąlygomis. Pirmosios ekspedicijos data sutaps su lietuvių trėmimo 65 metų sukakties minėjimu ir prasidės birželio 14 dieną.

Atrinkti dalyviai bus paskelbti kitos savaitės pradžioje puslapyje www.misijasibiras.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.