Neblaivus kranininkas mirtinai sužalojo darbininką

Uostamiestyje neblaivaus kranininko valdomas kranas metalo gabalu prispaudė vienos uosto įmonės darbininką.

Sekmadienį, apie 9 val., greitosios medicinos pagalbos brigada į Klaipėdos ligoninę atvežė darbe sužalotą vyrą. 52 metų Mokyklos gatvės gyventojas Vladimiras Kudelka dėl patirtų sužalojimų po valandos mirė.

UAB „Vakarų metalgama” stropuotoju-operatoriumi dirbęs vyras buvo sužalotas AB „Vakarų laivų gamyklos” teritorijoje perkraunant metalą.

Netikėtai pasisukus strėlei vyriškį prispaudė neblaivaus kranininko valdomu kranu keltas metalas. Įtariamajam – 41 metų Antanui R. – buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,75 prom. alkoholio kraujyje.

Anot UAB „Vakarų metalgama” direktoriaus Vidmanto Kasparavičiaus, dėl šio įvykio pradėtas tyrimas. Kol jis vyksta, Antanas R. nušalintas nuo darbo.

„Toks įvykis mūsų bendrovėje pirmas. Negalime suprasti, kaip tarp būrio darbuotojų galėjo dirbti neblaivus žmogus ir likti likti nepastebėtas. Gali būti ir taip, kad 7 val. ryto į darbą atėjęs vyras galėjo čia ir prisigerti.

Planuojame padengti V. Kudelkos laidotuvių išlaidas bei, remiantis įstatymais, išmokėti kompensacijas”, – sakė direktorius.

Nukentėjusiojo artimieji šiandien planuoja susitikti su „Vakarų metalgamos” atstovais. Anot žuvusiojo sūnaus, vis dar sunku atsigauti po patirto šoko.

„Tėvas čia dirbo 27 metus. Žmogus, dėl kurio kaltės žuvo tėvas, su mumis nebuvo susitikęs. Mes ir nenorėtume jo matyti. Ką daryti toliau, tarsimės po laidotuvių”, – sakė V. Kudelkos sūnus.

Jūrų uosto policijos skyriuje dėl darbo saugos ir sveikatos apsaugos reikalavimų pažeidimų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Darbo inspekcijos Klaipėdos skyrius taip pat tiria įvykio aplinkybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.