Dar viena režisieriaus Matelio sėkmė

Sekmadienį baigėsi tradicinis tarptautinis Madrido dokumentinių filmų festivalis „Documenta Madrid”, o pagrindinį prizą pelnė režisierius Arūnas Matelis

Pagrindinis kino festivalio prizas (metalinė kino juosta) ir 10 000 eurų (34,5 tūkst. litų) žiuri sprendimu buvo skirtas dviem filmams – lietuvių režisieriaus Arūno Matelio „Prieš parskrendat į Žemę” ir prancūzų režisierės Chantal Briet „General Alimentation”. Antras prizas atiteko rusų režisieriaus Sergejaus Loznicos filmui „Blokada”, o žiūrovų prizas – Lietuvoje per „Kino pavasarį” rodytam serbų filmui „Šutkos rekordų knyga” (rež. Aleksandras Maničius). Į festivalio pagrindinę pilnametražių filmų konkursinę programą buvo atrinkta 18 filmų iš viso pasaulio.

Nors Matelio filmo premjera įvyko tik šiek tiek daugiau nei prieš pusmetį, jo apdovanojimų kolekcijoje, be ką tik gauto pagrindinio prizo, puikuojasi Amsterdamo kino festivalio „Sidabrinis vilkas”, Leipcigo „Auksinis balandis”, Zagrebo „Didysis antspaudas” bei Europos kino akademijos nominacija „Geriausias 2005 metų dokumentinis filmas”. Lietuvoje filmas buvo įvertintas Nacionaline premija ir išrinktas geriausiu 2005 metų filmu.

Filmas „Prieš parskrendat į Žemę” – lyriška ir asketiška esė apie vaikų ligoninę ir joje gaunamas meilės, tikėjimo ir stiprybės pamokas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.