Savickas: „Visą laiką negali laimėti”

Žydrūnas Savickas, pernai laimėjęs visas galiūnų varžybas, kuriose dalyvavo, suklupo Rusijoje

Žydrūnas Savickas Maskvoje vykusiose Tarptautinės galiūnų sporto federacijos (IFSA) „Grand Prix” serijos varžybose užėmė trečiąją vietą. Lietuvis pirmoje rungtyje iškėlė 205 kg sveriantį rastą ir pagerino šios rungties pasaulio rekordą, bet kitose rungtyse turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Varžybas Maskvoje laimėjo vietos galiūnas Michailas Kokliajevas, o antrąją vietą iškovojo estas Andrusas Murametsas.

Nepalankios rungtys

Pasak Savicko, maskviečiai stengėsi padaryti viską taip, kad laimėtų Kokliajevas. „Visą laiką negali laimėti. Rungtys buvo parengtos taip, kad būtų labai gerai rusui ir labai blogai man bei ukrainiečiui Vasilijui Virastiukui. Man, pavyzdžiui, sunkiau yra laikyti svorius. Buvo dar viena nepalanki rungtis iš sunkiosios atletikos, net nežinau jos pavadinimo, – toks pratimas su štanga. Buvo įvairių niuansų, bet gal nereikia išsiplėsti”, – pralaimėjimo priežastis aiškino Savickas.

Tačiau ne tik rusų didelis noras laimėti lėmė tai, kad lietuvis liko trečias. „Pirmoje rungtyje pagerinau pasaulio rekordą. Galbūt tai atėmė per daug jėgų. Žinoma, atsiliepė ir emociškai, – pažymėjo pasaulio čempionas. – Kai pagerinau rekordą, labai džiaugiausi, nebebuvo to „užsivedimo”. Po tokių rekordų nebėra stimulo kitose rungtyse varžytis iš visų jėgų”.

Dėl pralaimėjimo nenusimena

Pernai Savickas laimėjo visas 15 sezono varžybų, šiemet – dar dvejas. Tačiau dėl nutrūkusios serijos Savickas pernelyg neišgyvena. „Jeigu nebūčiau pagerinęs pasaulio rekordo, tada būtų ne nesėkmė, o prastas startas. Prizinė vieta visada yra gerai, jei tai nėra koks pasaulio čempionatas ar kitos labai svarbios varžybos, – sakė galiūnas. – Kai pagerini pasaulio rekordą, nebesvarbu, kokią vietą užimi. Rekordą pagerini rečiau, negu laimi varžybas”.

Ateinantį savaitgalį Savickas jau dalyvaus „Grand Prix” varžybose Oklahomos valstijoje (JAV). Lietuvis per jas nori pelnyti kuo daugiau reitingo taškų, nes pagal juos metų pabaigoje nustatomas galiūno reitingas.

„Pernai buvau pirmas, šiemet irgi noriu laimėti. Šiais metais dar pirmauju reitinge, nors ir užėmiau trečiąją vietą Maskvoje. Neketinu užleisti šios pozicijos”, – tvirtino Savickas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.