Jaunimo turizmu Kaune – pasirūpinta

Penktadienį, gegužės 12 – ą dieną, Kauno regiono turizmo informacijos centro patalpose buvo pasirašyta trišalė bendradarbiavimo sutartis – tarp LKKA turistų klubo „Altus” , Kauno regiono Turizmo informacijos centro ( KRTIC ) bei Kauno jaunųjų turistų centro (KJTC). Sutarties tikslai yra aiškūs – skatinti jaunimo susidomėjimą bei užimtumą turizmo ir turizmo sporto srityse.

Kaune jaunimas nesidomi turizmu

„Statistiniais duomenimis remiantis, jaunoji karta kuo toliau tuo labiau yra linkusi į ne tinkamai motyvuotą užimtumą , ar po pamokinę veiklą, todėl sparčiai didėja nusikalstamumas ne pilnamečių tarpe. Jaunimas privalo domėtis viena ar kita naudinga veikla, nes tokiu atveju visapusiškai gerėja visuomenės situacija bei paties individo pasaulėjauta” – kalbėjo Laimutis Jankauskas KJTC direktorius.
Turizmo atstovai tikisi , kad bendromis jėgomis, teikdami informaciją bei kurdami aktyvaus turizmo planus, pritrauks kuo daugiau jaunimo ir kitų suinteresuotų partnerių.

Partnerių veiklos kryptys

Visos šalys pasižadėjo įvykdyti ne vieną užduotį ir neterminuota sutartimi skatinti ilgalaikį turizmo plėtros gerinimą. Didelis dėmesys yra skiriamas vasaros stovykloms, seminarams, metodiniai medžiagai, kad jaunimas gautų reikiamą informaciją pačiomis įvairiausiomis pateikimo formomis.
„Mūsų artimiausias planas yra įrengti uolų laipiojimo sienelę bei suteikti jaunimui galimybes naudotis ją organizacijos vidaus organų nustatyta tvarka” – kalbėjo Andrius Kašura, „Altus” turistų klubo prezidentas.
„Tikimės surengti kuo daugiau jaunimo gidų kursų, taip pat skaityti įvairias paskaitas apie Kauno regiono turistinius išteklius švietimo įstaigose” – teigė KJTC direktorius Sigitas Sidaravičius.
„Stengsimės orientuotis labiau į mokyklinio amžiaus paauglius ir jiems skirti daugiausiai dėmesio, tikintis, kad moksleivių susidomėjimas turizmu augs iki ir studijų metu.” – sakė KJTC direktorius L. Jankauskas.

Kas metinis – turizmo šventės organizavimas

Viena iš daugelio bendradarbiavimo sričių – Turizmo šventės Kaune organizavimas nustatytu ir nesikeičiančiu laiku, antrąjį gegužės savaitgalį. „Altus turizmo šventė” – „Altus” klubo narių yra rengiama trečius metus iš eilės. Šių metų gegužės 13 – ąją , turizmo šventės metu, „Ąžuolyno” parke yra paruošiamos įvairios su turizmo sportu susijusios rungtys, estafetės, akcijos. Tuo pat metu, kol sportinės dalies aktyvistai rungtyniauja, VDU didžiojoje salėje vykdomas muzikinis projektas – „Gitarų vakaras”, kurio metu moksleiviai ir studentai turi galimybę parodyti savo muzikinius sugebėjimus ir likti įvertinti bei pastebėti, o konkurso pabaigoje – pasiklausyti garsių Lietuvos grupių pasirodymų.

Sutarties galiojimas

Trijų organizacijų atstovai, geranoriška sutartimi, įteisina savo intencijas turizmo plėtros jaunimo tarpe labui ir pasižada bendromis jėgomis siekti užsibrėžtų tikslų.
„Mes suvienijome jėgas, norėdami pasiekti geresnių rezultatų. Linkime vieni kitiems kantrybės ir pasisekimo ir trokštame didesnio susidomėjimo ne tik turistų, bet ir kitų turizmo organizacijų tarpe” – dėstė A. Kašura.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.