Šeštadienį įvykusiose bėgimo varžybose į dangoraižį „Europa” – nauji rekordai!

Šį šeštadienį Vilniuje, Europos aikštėje, vyko bėgimo į aukščiausią Baltijos šalyse komercinės paskirties pastatą – 33 aukštų dangoraižį „Europa”, varžybos. Jų metu buvo pasiekta daug naujų ši renginio rekordų. Dalyvavo arti pusės tūkstančio bėgikų. Tai dvigubai daugiau, nei du praėjusius bėgimus. Šiemet varžybos tapo tarptautinėmis – sulaukta dalyvių tiek iš kaimyninių šalių, tiek iš už Atlanto – JAV.

Buvo pagerinti abu – vyrų ir moterų bėgimo rekordai. Greičiausias, kaip ir pernai, finišavo orientavimosi čempionas, verslininkas Svajūnas Ambrazas. Šis Šiaulių sportininkas pagerino savo paties rekordą ir tapo vyrų grupės bei absoliučiu nugalėtoju. Naujasis rekordas yra 2:57.8 min. Tarp moterų greičiausia buvo Irina Terentjeva. Slidininkė, Turino žiemos olimpinių žaidynių dalyvė, šią „aukštumą” įveikė per 3 minutes, 37 sekundes, – tai beveik puse minutės greičiau, nei praeitais metais pavyko Adrijai Kulbokaitei.

Buvo apdovanoti po dešimt greičiausių vyrų ir moterų, taip pat pirmas tris vietas savo amžiaus grupėse užėmę dalyviai. Be sportininkų ir mėgėjų, atskiroje grupėje, vilkėdami specialią aprangą ir amuniciją, rungėsi ugniagesių gelbėtojų komandos iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos bei Estijos. Jie buvo apdovanoti specialiais priziniais šalmais ir taurėmis. Taip pat buvo apdovanotas ir vyriausias užsiregistravęs dalyvis – Robertas Burneika, gimęs 1935 m. Jam įteiktas piniginis čekis bei didelis butelis šampano.

Šiais metais dalyviai varžėsi dėl rekordinio – net 40 000 Lt prizinio fondo. Kaip ir praėjusiais metais, jiems reikėjo įveikti 116 metrų aukštį užbėgant į 31 – ame aukšte esančią terasą.

Tarp dalyvių buvo tokios įžymybės, kaip Lietuvos slidininkas, keturių olimpiadų dalyvis, Ričardas Panavas; Turino žiemos olimpinių žaidynių dalyvė slidininkė Irina Terentjeva (kuri ir nugalėjo); praeitų metų bėgime dalyvavęs orientavimosi čempionas, LR Seimo narys Algirdas Sysas; Lietuvos slidinėjimo čempionas, dalyvaujantis ir užsienio turnyruose – Mantas Strolia. Trečius metus iš eilės bėgimą laimėjo orientavimosi čempionas Svajūnas Ambrazas, šiais metais pagerinęs bėgimo į bokštą rekordą.

Prizus nugalėtojams įteikinėjo olimpinės čempionės Vida Vencienė ir Daina Gudzinevičiūtė, alpinistas, pirmasis pasaulyje iškėlęs Lietuvos vėliavą visų žemynų aukščiausių kalnų viršūnėse, Vladas Vitkauskas, kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas bei AB „Hanner” valdybos pirmininkas ir savininkas Arvydas Avulis.

Šiais metais į sostinės „Europos” aikštę susirinkę žiūrovai galėjo varžytis ir laimėti vertingų prizų papildomoje rungtyje – kopime į dirbtinę uolą. Čia parodomąją laipiojimo uolomis programą demonstravo ir profesionalai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.