Po smūgio į medį – mirtinas gaisras

Šiurpi avarija Kupiškio rajono Subačiaus seniūnijoje sekmadienio naktį nusinešė dviejų jaunų panevėžiečių gyvybes.

Po smūgio į pakelės medį automobilį apėmė liepsnos ir beveik visiškai sudegė prie vairo sėdėjęs 23 metų Mindaugas Vilkus. Jo bendrakeleivis 25 metų Donatas Žiaunys žuvo iškritęs iš automobilio.

Nelaimė atsitiko apie trečią valandą nakties. Troškūnų-Subačiaus kelyje, Girėnų kaimo ribose, M.Vilkaus vairuojamas automobilis „Audi 80” nulėkė nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį.

Manoma, kad nuo stipraus smūgio benzinu ir dujomis varomas automobilis užsidegė.

Pareigūnai spėja, kad jaunuolių mirtį lėmė didelis greitis ir prastas matomumas naktį.

Prieš smūgį į medį automobilis buvo įveikęs kelio posūkį.

Vietos gyventoja pasakojo naktį mačiusi gaisro pašvaistę ir pamaniusi, kad kokie nedorėliai vėl bus padegę pievą. Moteris pažadino kaimynus, paskambino sūnui, kad iškviestų gaisrininkus.

Pirmieji į įvykio vietą atskubėję Subačiaus ugniagesiai tamsoje iš pradžių pamanė, kad kas nors atvežė ir padegė pakelėje krūvą malkų.

Apmalšinus liepsnas paaiškėjo, jog tai automobilis, o jame – lavonas. Netoliese gaisrininkai aptiko iškritusio iš automobilio vyro kūną apdegusiomis galūnėmis.

Iš Kupiškio iškviesti gelbėtojai nupjovė automobilio stogą, atlaisvino dureles ir iškėlė vairuotojo palaikus.

Skubiai į nelaimės vietą iškviesti policijos komisariato viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio pareigūnai teigė pastaraisiais metais nematę tokių baisių eismo nelaimės pasekmių.

Iš automobilio liko tik metalo laužo krūva, visiškai sudegė jį vairavęs žmogus, smarkiai apdegė ir iškritęs vyras.

Žinoma, jog panevėžiečiai šventė vieno iš jų sesers gimtadienį pas močiutę Subačiuje. Neatmetama, kad vairuotojas galėjo būti išgėręs.

Vakar į Kupiškį savo vaikų kūnų atvykę paimti tėvai dar nebuvo atsitokėję nuo patirto šoko, vis tikslinosi avarijos aplinkybes ir sakė besiguodžiantys tik tuo, kad gal prieš mirtį vaikai nesikankino, jų gyvybės užgeso jau nuo smūgio į medį.

Automobilį vairavęs M.Vilkus, pasak jo tėvo, anksčiau vienerius metus darbavosi Anglijoje, vėliau dirbo Klaipėdoje, o pastaruoju metu ieškojo darbo Panevėžyje. Tėvai džiaugėsi, kad sūnus bus namuose, arti savųjų.

Į savo sesers gimtadienį draugo pavėžėtas D.Žiaunys šiomis dienomis turėjo ginti diplominį darbą, turėjo draugę, ketino susitvarkyti asmeninį gyvenimą. Visus jaunuolių planus nutraukė lemtingas neatsargumas kaimo kelyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.