Neatidūs medikai konstatavo naujagimio mirtį

Naujasis Delis Indijoje – viena iš ekscentriškiausių pasaulio vietų. Tai patvirtina dar vienas keistas faktas. Šiame mieste gimusį naujagimį gydytojai pripažino mirusiu.

Nebūtų nieko keista, bet, žinant tai, kad kūdikis kvėpavo, judėjo ir verkė, gydytojų aplaidumas išties stebina.

Gedinti šeima nešė susuktą kūnelį į laidojimo vietą, kai staiga vaiko tėvas pastebėjo, kad „ryšulėlis” sujudėjo.

Skubiai nuvyniojus audeklą, pasigirdo aštrus riksmas – pirmasis naujos gyvybės požymis.

Kažin ar negyvas kūdikis prisikėlė iš mirusių. Antgamtinio reiškinio tikimybė atmetama.

Tai tik pavyzdys, kokie nerūpestingi gydytojai gali būti garsiausioje Indijos sostinės ligoninėje. Sunku patikėti, kaip galima konstatuoti kūdikio, kuris veržiasi į gyvenimą, mirtį.

Apkaltino aplaidumu

Pirmasis verksmas ne ligoninės priimamajame, o toli nuo jos, žemėje, kurioje įprasta deginti mirusiuosius, atspindi, kaip veikia Indijoje valstybės išlaikomos ligoninės.

Delis atvirai didžiuojasi ir vadina savo medicinos įstaigas pasaulinio lygio institucijomis, tačiau šis ir daugelis kitų pavyzdžių atskleidžia nutylėtą tiesą.

Kūdikio tėvas Rakešas Babaras parašė pareiškimą policijai, apkaltindamas ligoninę aplaidumu. Įskaudintas tėvas drįsta tik spėlioti, kiek vaikų, gimusių šioje ligoninėje, galėjo būti palaidoti gyvi vien dėl gydytojų kaltės. Ligoninė taip pat sudarė komisiją šiam įvykiui tirti.

Gydytojai neigia savo kaltę

Gydytojai, kurie padėjo dvidešimt dvejų metų Barti Babar gimdymo metu, yra šokiruoti šio atsitikimo. Pasak jų, tai neįmanoma, nes kūdikis tikrai gimė negyvas.

Tačiau rimtai įniršęs Safdarjungo ligoninės direktorius uždavė taiklų klausimą: „Kaip jis galėjo atgyti?”. Ligoninės atstovai nelinkę komentuoti įvykio, kol komisija tęsia tyrimą.

Šis incidentas iškart nuskambėjo pirmuosiuose vietinių laikraščių puslapiuose ir ligoninė vėl patyrė nuostolių.

Didžiausia Delio ligoninė jau buvo pagarsėjusi dėl savo nerūpestingo elgesio su pacientais.

Prisikėlusio kūdikio mama Barti Babar buvo paguldyta į ligoninę dėl netikėtų gimdymo skausmų likus maždaug trims mėnesiams iki numatytos gimdymo datos.

Iškart po gimdymo jai buvo pranešta, kad kūdikis gimė negyvas.

Kūdikį prižiūri nepriekaištingai

Vaiko tėvas pasakojo, kad, praėjus trims valandoms, jis pradėjo tartis dėl laidotuvių. Ligoninės darbuotojai padėjo suvynioti kūnelį į baltą audeklą. Laikydamas tariamai mirusį vaiką rankose, tėvas pajuto jį užplūdusį jausmą, kad kūdikis yra gyvas. Akimirką tėvas pajuto širdelės plakimą.

Iš pradžių vyras negalėjo tuo patikėti, nes manė, kad gydytojai žino geriau ir tikrai negalėjo apsirikti. Tada vyriškis pastebėjo, kaip sujudėjo kūdikio rankytė. Nuvyniojęs audeklą, kad įsitikintų, ar kūdikis tikrai judėjo, išgirdo verksmą.

Tai buvo jaudinanti akimirka. Kai tėvai suvokė, kad jų vaikas vis dėlto gyvas, naujagimis buvo nugabentas atgal į ligoninę medicininiams tyrimams.

Turbūt nereikia sakyti, kodėl susikompromitavusi ligoninė dabar mažylį prižiūri su perdėtu rūpesčiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.