Prieš lyderius kapituliavo ir „Sūduva”

Lietuvos vicečempionas Kauno FBK „Kaunas” šalies futbolo A lygos pirmenybėse tolsta nuo kitų komandų.

Išmoko mušti įvarčius

Marijampolės „Sūduva” – Kauno FBK „Kaunas” 1:3 (0:1). 2291 žiūrovas. Įvarčiai: A.Urbšys (81 min.)/ A.Velička (3 ir 73 min.), E.Pehličius (60 min.).

„Sūduvos” ir „Kauno” rungtynes stebėjo 2291 žiūrovas. Tai – šio sezono lankomumo rekordas.

Per mačą su kauniečiais subraškėjo ir iki tol patikimai žaidusi „Sūduvos” gynybos grandis. Iš nugalėtojų pasižymėjo du įvarčius pelnęs puolėjas Andrius Velička.

„Džiaugiuosi ir iškovota pergale, ir komandos žaidimu. Vyrai rungtyniavo taip, kaip jų prašiau. Jie nuo pirmųjų minučių atakavo. Džiugina tai, kad futbolininkai sugeba išnaudoti sukurtas progas įvarčiui pasiekti. Mes mušame daug įvarčių, o tai patinka žiūrovams.

Smagu, kad Marijampolėje susirinko tiek daug žiūrovų. Jie labai aistringai palaikė savo komandą, net ir mane tildė, kai aš saviškiams patarinėjau. Tikriausiai marijampoliečiai norėjo, kad aš šūkaučiau kartu su jų aistruoliais”, – „Kauno dienai” sakė „Kauno” vyriausiasis treneris Eduardas Malofejevas.

Pasak jo, „Sūduva” – nebloga komanda, moka žaisti. „Tačiau mūsų vyrai rungtyniavo geriau, varžovus pranoko ir fiziniu pasirengimu. Vis dėlto mums dar daug ką reikia tobulinti. Manau, kad dar reikia gerinti ir fizinį pasirengimą”, – teigė E.Malofejevas.

„Iki varžybų su „Kaunu” mūsų gynybos grandis žaidė patikimai. Tačiau šį kartą gynėjai rungtyniavo padrikai, įvarčius praleidome po jų klaidų. Galima sakyti, kad gynyba neatsilaikė prieš aukštesnio meistriškumo puolimą ir subraškėjo”, – sakė „Sūduvos” vyriausiasis treneris Algimantas Gabrys.

Čempionai suklupo

Vilniaus „Vėtra” – Panevėžio „Ekranas” 2:0 (2:0). 1300 žiūrovų. Įvarčiai: S.Kuznecovas (2 min.), G.Lovčevas (6 min.).

Pernai „Ekranas” per visą pirmąjį ratą neprarado nė taško. Šį sezoną panevėžiečiai per šešis mačus jau neteko septynių taškų.

„Po nesėkmės Kaune mums būtinai reikėjo pergalės. Pavyko įveikti stiprų varžovą. Pergalė prieš Lietuvos čempionus rodo „Vėtros” pajėgumą”, – sakė „Vėtros” strategas Edgaras Gesas.

„Vilnius” – „Šiauliai” 0:1 (0:0). 330 žiūrovų. Įvartis: I.Galiūza (52 min.).

„Pergalė buvo labai sunki, mūsų futbolininkai atidavė daug jėgų. Vyrai žaidė labai gerai, malonu, kad Ilja Galiūza ir toliau muša įvarčius. Saviškių žaidimu likau patenkintas”, – sakė „Šiaulių” vyriausiasis treneris Saulius Vertelis.

Pelnė pirmąjį tašką

Klaipėdos „Atlantas” – Kėdainių „Nevėžis” 1:1 (1:0). 680 žiūrovų. Įvarčiai: M.Morozovas (41 min.)/ V.Stankevičius (81 min.).

„Nevėžis” nutraukė penkių iš eilės pralaimėjimų seriją ir iškovojo pirmąjį tašką.

„Dėsningas rezultatas. Mūsų komanda A lygos čempionate sužaidė geriausias rungtynes. Nė vienam žaidėjui neturiu priekaištų”, – teigė „Nevėžio” vyriausiasis treneris Vytautas Vaškūnas.

„Šilutė” – Vilniaus „Žalgiris” 0:1 (0:1). 300 žiūrovų. Įvartis: E.Poderis (19 min.).

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.”Kaunas” 6 0 0 17:5 18
2.”Šiauliai” 3 2 1 10:4 11
3.”Ekranas” 3 2 1 8:4 11
4.”Vėtra” 3 2 1 6:5 11
5.”Sūduva” 3 1 2 6:4 10
6.”Žalgiris” 2 1 3 4:6 7
7.”Vilnius” 1 3 2 5:5 6
8.”Atlantas” 1 2 3 4:7 5
9.”Šilutė” 0 2 4 3:10 2
10.”Nevėžis” 0 1 5 2:15 1

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.