Tarptautinių ekspertų įvertinta studijų kokybė lėmė sėkmingus ISM rezultatus

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, itin sėkmingai baigęs 2005 metus, ir toliau investuoja į originalių, rinkai pritaikytų verslo mokymų, studijų programų kūrimą, taiko novatoriškas verslo teorijas, rengia žinomų užsienio ir Lietuvos lektorių paskaitas. 2005 m. universitetui buvo finansiškai sėkmingiausi per visą jo veiklos laikotarpį – jo įplaukos per 2005 m. išaugo 16% iki 13,9 mln. Lt.

„Džiaugiamės, kad siekdamas tarptautinio pripažinimo mūsų universitetas praėjusiais metais žengė svarbų žingsnį. Studijų kokybės vertinimo centro pakviesta tarptautinių ekspertų komanda mūsų verslo administravimo ir vadybos bakalauro bei magistrantūros programas besąlygiškai akreditavo ir įvertino jas kaip vienas iš geriausių Lietuvoje,” – teigė ISM Vadybos ir ekonomikos rektorius dr. Virginijus Kundrotas. – Jaučiamės pajėgūs konkuruoti ir su užsienio verslo administravimo ir vadybos mokyklomis. Mūsų sukurtus unikalius verslo mokymų produktus jau dabar vertina užsienio studentai”.

ISM 2005 m. pakeitė vardą iš Tarptautinės aukštosios vadybos mokyklos į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą ir dar aktyviau dalyvauja stipriausių šalies universitetų bendruomenėje. Praėjusiais metais ISM suformavo naują Senatą bei pradėjo formuoti unikalų aukštojo mokslo įstaigos institutą – Patariamąją verslo tarybą, skirtą stiprinti mokslo ir verslo ryšį. Šiais metais į tarybą bus kviečiami iškilūs Lietuvos ir užsienio šalių verslo, politikos, kultūros atstovai.

Siekiant geriau suprasti kliento poreikius bei efektyviau padėti spręsti jo problemas, orientuojantis į skirtingus rinkos segmentus ISM suformavo tris universiteto mokyklas – Vadovų (Executive), Magistrų (Graduate) ir Bakalaurų (Undergraduate).

Vadovų mokyklą (Executive school), skirtą verslo lyderiams ir perspektyviems vadybininkams, ieškantiems naujų postūmių versle, drąsiai perimančių moderniausias vadovavimo tendencijas, sudaro ISM mokymų padalinys ISM Bizinio mokymo centras ir Vadybos magistrantūra vadovams. Pernai magistrantūroje vadovams studijavo 230 įmonių vadovų. Verslo dienraštis „Verslo žinios” jau trečius metus iš eilės pripažino ISM Lietuvos tęstinių mokymų lyderiu.

Magistrų mokykloje (Undergraduate school), kurią sudaro Tarptautinė magistrantūra, praėjusiais metais studijavo 74 studentai. Bakalaurų mokyklą (Graduate school) sudarančiose Vadybos ir Ekonomikos bakalauro programose besimokančių studentų skaičius 2005 m. siekė 1119 studentų.

Iš viso universitete 2005 m. studijavo 1442 studentai, tais pačiais metais išleista pirmoji Tarptautinės vadybos magistrantūros, antroji bakalaurų bei septintoji vadybos magistrantūros vadovams laida. Praėjusiais metais ISM apgintos 2 daktaro disertacijos, o šiemet mokslinių aukštumų universitete siekia 19 doktorantų.

ISM studentų mobilumas išaugo beveik du kartus – kasmet vis daugiau studentų išvažiuoja pagal Socrates/Erasmus programas ir kur kas daugiau pagal šią programą atvykusių užsienio studentų studijuoja ISM Vilniaus ir Kauno skyriuose. Pernai ISM pasirašė 17 naujų Socrates/Erasmus mobilumo sutarčių arba 6 sutartimis daugiau nei 2004 m.

2005 m. ISM kartu su įtakinga D. Britanijos periodinių mokslo leidinių leidykla „Emerald” ir Baltijos vadybos plėtros asociacija BMDA pradėjo leisti tarptautinį mokslinį žurnalą „Baltic Journal of Management”, kuris pristato Rytų Europos vadybos mokslo praktiką Vakarų mokslininkams bei diskutuoja apie pasaulinės vadybos teorijos adaptavimo būdus besikeičiančiose ir sparčiai augančiose Rytų ir Vidurio Europos šalyse. Žurnalas siekia 15 mln. potencialių skaitytojų visame pasaulyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.