Studentai vainikuoti Vilniaus rotušėje

Vilniaus rotušėje buvo surengta iškilminga Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) aštuntojo sezono uždarymo šventė.

Gausiai susirinkusius studentus sportininkus, vadovus ir žiūrovus pasveikino Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas Vytautas Kaminskas ir LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Vytauto Didžiojo universiteto rektorius V.Kaminskas pasidžiaugė, kad LSKL kovas stebėjo vis daugiau žiūrovų. „Šis sezonas bus įtrauktas į LSKL istoriją kaip daugiausiai žiūrovų sukvietęs studentų čempionatas. Finalo rungtynes stebėjo per 4 tūkstančius žiūrovų, vargu ar apie tiek žmonių kas nors svajojo prieš 8 metus. Žinome, kad LSKL yra pati geriausia Europos studentų krepšinio lyga. Milžiniškų pastangų įdėjo lygos prezidentas R.Cibauskas. Jis parodė, kiek daug galima pasiekti, kai nori ir stengiesi.”

Klaipėdos verslininkas, bendrovės „Mūsų laikas” vadovas Rimantas Cibauskas taip pat pasidžiaugė, kad varžybos sulaukė didelio žiūrovų dėmesio. „Šį sezoną jau buvome pripažinti labiausiai lankoma Lietuvos krepšinio lyga. Džiugu, kad studentai randa jėgų ir ambicijų žaisti krepšinį bei kovoti dėl pergalių. Gavome geriausios studentiškos lygos Europoje titulą ir tik dėl šios priežasties žemyno universitetų krepšinio turnyre mums skirtos dvi vietos. Tad į Portugalijoje vyksiančias varžybas siųsime LSKL čempionus – Šiaulių studentus ir vicečempionus – Kauno Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkus. Studentų krepšinis Lietuvoje pradeda aukso amžių, todėl norėtųsi palinkėti šioms ekipoms ir vėl susitikti varžybų finale, tik šį kartą ne Lietuvoje, o Portugalijoje.” Tradiciškai R.Cibauskas pakartojo šūkį, kuriuo gyveno visą sezoną: „Būk su tais, kurie gali, nori ir laimi”.

Buvo apdovanoti ir naudingiausi LSKL sezono žaidėjai. Pirmoje vaikinų grupėje į simbolinį naudingiausiųjų žaidėjų penketuką išrinkti įžaidėjas Mantas Kalnietis (VDU), atakuojantis gynėjas Mantas Ruikis (ŠU), lengvasis krašto puolėjas Artūras Jomantas (ŠU), sunkusis krašto puolėjas Vytautas Šarakauskas (VGTU) ir vidurio puolėjas Airidas Nutautas (KTU).

Merginų grupės naudingiausia žaidėja pripažinta Giedrė Kirstukaitė (VPU), o rezultatyviausia – Irma Remeikaitė (VU).

Pabaigtuvės prasidėjo Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos lengvosios muzikos orkestro koncertu, vėliau publika klausėsi Eduardo Kaniavos ir Deivio, Aistės Pilvelytės dainų.

Iškilmes užbaigė legendinės grupės „Queen” daina nugalėtojams „We are the champions”, o ant scenos susirinkusius prizininkus pasveikino konfeti lietus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.