Šokėjas ir choreografas A.Katinas – pirmasis „Eskizo” laureatas

Vilniaus Menų spaustuvėje vykusio festivalio „Naujasis Baltijos šokis” dešimtmečio fiestos metu šokėjas ir choreografas Andrius Katinas tapo pirmuoju šiemet įsteigto kasmetinio apdovanojimo „Philip Morris Lietuva eskizas” laureatu ir buvo apdovanotas 10 tūkstančių litų prizu bei autorine skulptūrėle.

„Labai džiaugiuosi idėja tokiu būdu skatinti jaunuosius menininkus ir šiuolaikinį šokį Lietuvoje. Tikiu, kad ne tik man, bet ir daugeliui mano kolegų „Eskizas” padės įgyvendinti savo idėjas”, – po apdovanojimo sakė A.Katinas, jau šių metų rudenį kartu su kolegomis iš Lietuvos ir Suomijos planuojantis kurti naują spektaklį.

Anot vertinimo komisijos atstovės Vitos Mozūraitės, A.Katinas, kaip šokėjas ir choreografas, per pastaruosius metus žengė didelį žingsnį į priekį.

„Andriaus ir jo nuolatinės partnerės Marios Saivosalmi pernai sukurtas spektaklis „The Last Beauty of the Day” apskritai yra vienas inovatyviausių šiuolaikinio šokio darbų, matytų Lietuvoje. O visa Andriaus veikla ir jo požiūris į šokį puikiai atspindi naujausias pasaulines šiuolaikinio šokio tendencijas. Be to, komisijai imponuoja Andriaus aiškus požiūris į ateitį bei jo siekis praplėsti šiuolaikinio šokio sampratą Lietuvoje”, – komisijos pasirinkimą aiškino nepriklausoma šokio kritikė.

„Tikiuosi, kad A.Katino veikla po kelių metų bus vertinama kaip eskizas tų didelių darbų, kurių žiūrovais mes ateityje turėsime malonumą tapti. Manau, kad šis apdovanojimas bus tikras įpareigojimas menininkui – kurti ir įgyvendinti drąsias idėjas. O kartu tai įpareigojimas ir žiūrovui – stebėti A.Katino kūrybą ir būti reikliu vertintoju”, – teikdamas apdovanojimą kalbėjo „Philip Morris Lietuva” Korporacinių reikalų vadovas Lietuvai Darius Šilas.

Šiais metai jaunųjų šiuolaikinio šokio talentų darbus vertino nepriklausoma šokio kritikė Vita Mozūraitė, žurnalistė ir teatro kritikė Rūta Oginskaitė, šokio kritikė Aliodija Ruzgaitė ir Lietuvos šokio informacijos centro vadovas Audronis Imbrasas.

Apdovanojimas „Philip Morris Lietuva eskizas” kiekvienų metų pavasarį jaunajam šiuolaikinio šokio atlikėjui, choreografui ar trupei bus įteiktas už reikšmingiausią metų šiuolaikinio šokio įvykį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.