Alytaus centrą papuošė tūkstančius kainuojantys klevai

Alytiškiai neatgauna amo – valdininkai miestą papuošė tūkstančius litų kainuojančiais klevais iš Vokietijos.

Alytaus Vilniaus gatvėje jau sužaliavo alytiškių vadinami auksiniai klevai. Taip jie pavadinti ne dėl auksinės lapų spalvos, o dėl stulbinamos kainos. Miesto savivaldybė už vieną klevą nepagailėjo vieno tūkstančio litų, rašoma dienraštyje L.T.

Kuo vokiški klevai „Eurostar” sužavėjo biurokratus, alytiškiai nesuvokia iki šiol.

Alytaus savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Rutkauskaitė aiškino, kad Vilniaus gatvėje iškirsta per keturiasdešimt senų medžių – uosialapių klevų, liepų, vienas topolis. 30–40 metų medžiai buvo pažeisti puvinio, praradę estetinį vaizdą. Vietoj iš-kirstų medžių pasodinti 26 paprastieji klevai „Eurostar”.

R.Rutkauskaitė gyrė augalus iš užsienio – esą šios klevų rūšies glausta laja, medžiai nereikalauja didelės priežiūros.

„Be to, jie dideli. Pasodinti greitai sprogsta”, – aiškino medžių pasirinkimo priežastis R.Rutkauskaitė.

Klevų pasodinta beveik perpus mažiau negu anksčiau buvo. Pasak specialistės, tiek pat nebuvo galima sodinti dėl požeminių komunikacijų.

Kaip sakė R.Rutkauskaitė, klevus „Eurostar” Alytaus savivaldybė nupirko iš bendrovės „Sotra”, kuri juos parvežė iš Vokietijos. Už medžius sumokėta 19 tūkstančių litų iš Alytaus savivaldybės Aplinkos apsaugos remiamos specialios programos.

Iš pasodintų 26 klevų 6 nupirko bendrovė „Glass Market” kaip kompensaciją už nukirstą seną kaštoną prie bendrovės naujo pastato Alytuje.

Kad ir kaip gražiai žaliuoja nauji klevai, alytiškių jie nedžiugina. Dzūkijos sostinės gyventojai piktinasi valdžios netaupumu, mano, kad iššvaistyti valstybės pinigai, nes už kiekvieną medį sumokėta beveik po tūkstantį litų. Dar pikčiau žmonėms, kad savivaldybė nepirko medelių iš vietos medelyno.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Alytaus centrą papuošė tūkstančius kainuojantys klevai"

  1. pilietis

    Geras zmogus buvo .Reiskiu uzuojauta namiskiams.

  2. mmm

    eina sau nealiu patiket…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.