„Išlikimo mokyklos” kursai Lietuvoje

Mėlynės ir nubrozdinimai, geliantys vabzdžiai, pritrintos kojos, griežtos būrio vado komandos. Ir viskas tik dėl laužo ugnies, kurią turi užkurti be degtukų, košės, kurią pats išsiverdi, ir puodelio arbatos, keliaujančio iš rankų į rankas, kol džiovini šlapias kojines.

Tokie užsienyje labai populiarūs „Išlikimo mokyklų” kursai nuo pernai metų pradėti organizuoti ir Lietuvoje. Atšilus orams, agentūra M.P.3, pasikvietusi į pagalbą profesionalius karo instruktorius, vėl siūlo savaitgalinius „Išlikimo mokyklos” kursus, kurių metu prie patogaus miesto gyvenimo įpratusiam žmogui suteikiama proga patikrinti save ekstremaliose situacijose, kai visi įprasti civilizuoto gyvenimo patogumai yra nepasiekiami.

Organizacijos savo darbuotojų tobulinimui jau ieško ne tik ilgas valandas trunkančių psichologų paskaitų, ar pramoginių renginių, bet ir praktinės naudos teikiančių patarimų, kurie civilizacijos patogumų išlepintam žmogui padėtų orientuotis pavojingose situacijose. M.P.3 agentūros organizuojamų kursų programa grindžiama pasauliniu patyrimu kaip išgyventi ekstremaliomis sąlygomis.

Kursų programa sudaryta naudojantis pasaulio specialiųjų padalinių – britų SAS, JAV jūrų pėstininkų, Prancūzijos užsienio legiono ruošimo programomis. Išlikimo mokyklos kursuose išmokstama išgyventi nedraugiškoje ar neįprastoje aplinkoje – džiunglėse, vandenyje, dykumoje, tarp priešiškai nusiteikusių svetimos kultūros vietinių gyventojų ir panašiai. Mokoma kaip surasti vandens, užkurti ugnį, pasistatyti būstą, susirasti ir pagaminti maistą, pasiųsti SOS signalus. Vadovaujant profesionaliems instruktoriams mokomasi išgyventi bet kokiomis sąlygomis ir rasti išeitį beviltiškiausioje situacijoje.

Kursus veda profesionalūs karo instruktoriai, rengiantys Lietuvos karius tarnybai karštuosiuose pasaulio taškuose – Irake, Afganistane, Kosove. „Išlikimo mokykloje” taikoma ta pati metodika, kuri naudojama apmokyti kariškius, specialiai civiliams nieko nėra adaptuojama”, – pasakojo M.P.3 agentūros direktorius Vaidas Stackevičius. Todėl kursai vykdomi bet kokiomis oro sąlygomis, bet kuriuo metų laiku.

Užsienio praktika rodo, kad „Išlikimo mokyklos” kursus, kaip komandos formavimo programą, užsisako organizacijos, siekiančios ugdyti savo darbuotojų psichologinę ir fizinę ištvermę, pasitikėjimą komandos draugais, skatinti išradingumą, kūrybiškumą.

Populiariausi 1-2 dienų intensyvūs kursai, kurių metu nuo ryto iki vėlyvo vakaro dalyviai užimti praktinėmis ir teorinėmis užduotimis. Tokie kursai 10-20 žmonių grupei kainuoja nuo 2900 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.