Gabeno pusės milijono litų vertės narkotikų

Į Švediją keliauti susiruošusiems trims lietuviams nepavyko iš Lietuvos išvežti beveik pusės milijono litų vertės narkotikų siuntinio.

Kelią neteisėtam krovinio gabenimui užkirto Muitinės kriminalinės tarnybos Panevėžio skyriaus pareigūnai.

Pirminiais duomenimis, automobilyje įrengtoje slėptuvėje buvo aptikta apie 10 kilogramų psichotropinės medžiagos – amfetamino, kurio vertė juodojoje rinkoje, kai kuriais skaičiavimais, gali siekti 400-500 tūkstančių litų.

Trims Elektrėnuose gyvenantiems jaunuoliams kelionė pirmadienio naktį baigėsi Pasvalio rajone, prie Lietuvos-Latvijos pasienio, kai pareigūnai sustabdė jų „Chrysler” markės automobilį.

Juo važiavo du vaikinai ir mergina iš Elektrėnų.

Neatskleidžiama, ar muitinės kriminalistai turėjo išankstinės informacijos apie bandymą išvežti didelį kiekį psichotropinių medžiagų, ar trijulė jiems įkliuvo atsitiktinai.

„Paprastai tokiais atvejais atsitiktinumų nebūna”, – tepasakė pareigūnai, paklausti, kas lėmė operacijos sėkmę.

Netoli Saločių-Grenctalės jungtinio pasienio kontrolės punkto Pasvalio rajone sustabdžius automobilį, juo važiavę elektrėniškiai 22 metų T.K., 24 metų M.V. ir 18-metė I.B. buvo išlaipinti. Patikrinę „Chrysler” kriminalistai aptiko slėptuvę, o joje supakuotus paketus.

Pirminiais duomenimis, paketuose buvo psichotropinė medžiaga – amfetaminas, ir jos svoris apie 10 kilogramų.

Priklausomai nuo kvaišalų grynumo, kokiu kiekiu ir kam parduodami, jų kaina gali smarkiai keistis.

Juodojoje rinkoje realizavus tokį didelį kiekį amfetamino iškart vienu metu, jo vertė tesieks 30-40 tūkstančių litų. Tačiau narkotikus įsigijusių prekeivių pelnas bus šimtą kartų didesnis nei jie kainavo.

Pardavus amfetaminą dozėmis gatvės kainomis, kai už vieną gramą prašoma 20-50 litų, iš dešimties kilogramų kvaišalų nusikaltėliai gali užsidirbti iki pusės milijono litų.

Kai kuriais duomenimis, įkliuvusios trijulės kelionės tikslas buvo Švedija. Kol kas įtariamieji sulaikyti dviem paroms. Artimiausiu metu bus kreipiamasi į teismą dėl kardomojo kalinimo skyrimo.

Visiems trims elektrėniškiams pareikštas pirminis kaltinimas dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos, ikiteisminio tyrimo metu jis dar gali keistis.

„Aišku, kad kvaišalai įtariamiesiems ne iš mėnulio nukrito, juos kažkas iš trijulės turėjo įsigyti. Kas tai padarė, bus išsiaiškinta tyrimo metu”, – kalbėjo pareigūnai.

Amfetamino įgijusiems asmenims tokiu atveju gresia dar vienas kaltinimas – narkotikų įgijimas.

Už psichotropinių medžiagų kontrabandą Baudžiamajame kodekse numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų, o už jų įgijimą kur kas griežtesnės bausmės – nelaisvė nuo 10 iki 15 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.