Menkės kibo gerai

Gražiai ir triukšmingai praūžė pirmas rimtas šių metų lietuviškas žvejų pasaulio renginys – „Baltijos menkė-2006”. Su kiekvienais metais šios varžybos vis rimtesnės, masiškesnės ir gražesnės.

Šių varžybų naujovė – labai rimtas pagrindinis prizas – lietuviškas kateris „Simfonija”, kainuojantis keliolika tūkstančių, ir pakeistos varžybų taisyklės. Taisyklės buvo pakeistos tam, kad visi žvejojantieji turėtų vienodesnes sąlygas. Nebebuvo akcentuojamas pagautos žuvies kiekis, kur kas svarbesniu tapo žuvų dydis. Iš viso laimikio buvo sveriamos tik 4 pačių žvejų pasirinktos menkės.

Kaip ir reikėjo tikėtis, svorių skirtumas tarp rezultatų buvo labai mažas. Bendras pagautos žuvies kiekis tarp ekipažų labai skyrėsi, bet tai nieko nelėmė. Džiugu, kad šiemet turime nugalėtojus klaipėdiečius, – komandą „Aisė”, kurioje žvejojo patyrę menkių „vilkai” Audrius Jakštas ir Gintas Milišauskas. Jų 4 įskaitinės menkės svėrė 10.10 kg ir tai garantavo 1 vietą. Be to, Gintas Milišauskas pagavo keliolikos tūkstančių litų vertės menkę, už kurią jam iškilmingai buvo įteikta svarbiausia dovana – kateris. Žuvytės svoris – 5.33 kg. Beje, kartu su šia menke ant sistemėlės užkibo dar dvi menkės – maždaug po 1.5 kg. Gintui teko gerokai paplušėti, kol ištraukė visą vėrinį. Turbūt tuo metu jo akyse jau kristalizavosi katerio kontūrai…

Kita pretendentė į didžiausią žuvį atsiliko beveik 2 kilogramais. Nors oras būnant krante atrodė labai ramus, bet nuo kranto pūtęs vėjas paplaukus į jūrą porą kilometrų sušiaušė nemažas bangas. Nemažai žvejų į krantą išlipo trindami sėdimąsias kūno dalis, nudaužytas piktokų bangų. Algimantas Čekuolis, irgi trumpam pakeitęs savo inteligentiškai televizorišką įvaizdį į guminius batus ir neperšlampamą striukę, po finišo paporino: „Labai smagiai pažvejojau, nors buvau kelis kartus išmaudytas bangų dušo ir esu kiaurai peršlapęs, bet teigiamų emocijų gavau daug. Jeigu kitais metais pakviesite – būtinai dalyvausiu”. Solidaus amžiaus ponas Algimantas išbuvo ant bangos visą varžybų laiką ir išlipęs į krantą visai neatrodė pavargęs.

Kol vyrai jūroje medžiojo didžiausią menkę, krante vyko linksmi dalykai. Sirgalių ir šiaip priklydėlių nebuvo labai daug, nepaisant visai gero oro, bet buvo linksma. Nuo improvizuotos scenos publiką linksmino liaudies dainų ir šokių ansamblis ŽAS, juos keitė žavių merginų trio „69 danguje”. Beje, nors ir nesu šios grupės nei jų atliekamų dainų aistruolis, buvau maloniai nustebintas, kad merginos dainavo gyvai. Tai jau šis tas. ŽAS’ai irgi dainavo gyvai, vietoje pakoreguodami dainų tekstus, kad jie labiau atitiktų šių varžybų dvasią. Žodžiu, kitais metais rekomenduoju nepraleisti šio renginėlio.

Statistika

Iš viso varžyboms buvo registruoti 46 ekipažai iš visos Lietuvos. Bendras sugautų menkių kiekis nebuvo skaičiuojamas, bet iš akies – galėjo siekti apie pusę tonos. Nugalėtojai – „Aisė” iš Klaipėdos, Audrius Jakštas ir Gintas Milišauskas. Keturios jų svertos menkės svėrė 10.10 kg, didžiausia Ginto Milišausko menkė – 5.33 kg. Jie susirinko visus apdovanojimus ir prizus – komandinę I vietą ir prizą už didžiausią menkę (kateris). Antrą vietą užėmė komanda „Vidra”. Jų 4 menkės svėrė 8.45 kg, o didžiausia – 3.5 kg. Šitai menkei katerio neliko. Trečia liko „Tausalo” komanda. Jų 4 menkių bendras svoris – 7.8 kg, o didžiausia menkė svėrė 2.85 kg.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti dideliais blizgančiais medaliais, dar didesniais suvenyriniais pilkeriais ir taurėmis. Gintas Milišauskas, vietoje gavęs katerį, kažkodėl atrodė labai išsigandęs. Gal katerio brangumo, gal spaudos ir televizijos dėmesio. Beje, didžiausia menkė buvo pagauta „Aisės” pilkeriu. Nieko nuostabaus: vyrai žvejojo sava produkcija, ir neapsiriko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.