Madona: „Nevadinkite manęs popžvaigžde”

Gegužės 21 dieną „The Great Western Forum” sporto arenoje Los Andžele prasidės Madonos (Madonna) pasaulio turnė – „Prisipažinimai šokių aikštelėje” („Confessions on the Dance Floor”). Tokio pat pavadinimo albumas jau pirmąją savaitę įsiviešpatavo visų pagrindinių pasaulio muzikos rinkų hitparadų viršūnėse.

Albume skamba melodingos dainos, lengvi tekstai, 9-ojo dešimtmečio ir naujųjų stilių bei technologijų kombinacijos. „Aš noriu, kad žiūrovai jaustųsi kaip diskotekoje”, – sakė Madona.

Pasaulio garso dainininkė po dvejų metų pertraukos pasiryžusi transkontinentinėms gastrolėms. Ji perlėks Ameriką, Vakarų Europos šalis ir didžiausius Japonijos miestus. Beje, apie šį turnė dokumentinį filmą suks jos vyras režisierius Gajus Ričis (Guy Ritchie).

Kaip jums pavyko taip išgarsėti, kad esate atpažįstama jau ne tik iš vardo, bet ir iš jo pirmosios raidės?

Vardas Madona man atiteko kaip mamos palikimas. Atsimenu, kai pradėjau įrašinėti savo dainas, pagalvojau, kad „Madona Čikonė” – per ilgas sąskambis, todėl palikau tik pusę. O vėliau mano aplinkoje buvo nuspręsta, kad pakaks ir vienos M.

Kaip jūs pati save vertinate?

Nežinau. Galite vadinti mane artiste. Svarbiausia – tik nevadinkite „popžvaigžde”, aš to negaliu pakęsti. Žinote, koks skirtumas tarp popžvaigždės ir teroristo? Su teroristu galima susitarti.

Ar jums teikia malonumo jūsų šlovė?

Taip, man teikia malonumo nemokami drabužiai. Dizaineriai man juos siunčia krūvomis.

Jums tai svarbu, nes augote neturtingoje šeimoje?

Mūsų šeima nebuvo neturtinga, ji buvo labai didelė. Aš turiu septynis brolius ir seseris.

Jums patinka tokios šeimos?

Taip. Bet aš neketinu turėti aštuonių vaikų.

Jus, žinia, auklėjo griežtai. O kokia mama esate jūs pati?

Jeigu aš leisčiau Lurdes daryti viską, ką ji nori, ji nebūtų sulaukusi 9 metų. Ji būtų suvalgiusi tiek saldumynų, kad ją būtų ištikęs šokas. Mano vaikai – Lurdes ir Rokko, kuriam dabar 5 metai, patys tvarko savo žaislus ir išmėtytus daiktus. O jeigu nesusitvarko, vadinasi, nežiūri televizoriaus. Jų norma – vienas filmas ir du televizijos šou per savaitę.

Gajus palaiko jūsų auklėjimo stilių?

Jis ima iš manęs pavyzdį, kad vaikai galutinai jam neatsisėstų ant sprando.

Kas jums svarbiausia šeimos santykiuose?

Sugebėjimas klausytis ir išgirsti vienam kitą, greitai atsigauti po stresų, na, ir, žinoma, humoro jausmas.

Jūsų šeima draugiška?

Taip. Per šeimos šventes jie visada iš manęs „tyčiojasi”.

O kas labiausiai?

Mano vyresnieji broliai. Kadaise jie padarė man didelę įtaką, ypač Kristoferis. Per jį aš tapau vegetare. Ir jis mane supažindino su rašytojais Čarlzu Bukovskiu ir Ričardu Brotiganu.

O tėvui patinka jūsų kūryba?

Jam niekada nedarė didelio įspūdžio tai, ką aš veikiu, nors man norėjosi jo palankumo. Tačiau neseniai jis man atsiuntė elektroninį laišką, kuriame rašo, kad didžiuojasi manimi.

O kaip sutariate su seserimis?

Su dviem seserimis mes labai artimos. Apskritai aš bendrauju su visomis, bet labiausiai su ta, kuri gyvena Los Andžele. Ji turi nuostabią šeimą – nepaistant to, kad yra jaunesnė, aš dažnai iš jos imu pavyzdį.

O dar iš ko?

Man patinka stiprios moterys. Man patinka Kristiana Amanpur (CNN korespondentė. – Aut. past.) ir mano draugė Hilari Klinton. Pramogų verslo pasaulyje aš sutinku nedaug moterų, į kurias galiu žiūrėti iš apačios į viršų. Čia daug talentingų, gražių aktorių ir dainininkių, bet nedaug revoliucionierių. Nors netgi gražios moterys negali visą gyvenimą prastovėti su šampano taure rankoje.

Jūs – revoliucionierė?

Žinoma. Monogamija, kurios aš laikausi santuokoje, man labai revoliuciška.

Nepaisant to, kad esate kabalistė, savo šou naudojate krikščioniškąją simboliką (Madona leisis iš viršaus „prikalta” ant didžiulio kryžiaus, inkrustuoto deimantais bei Svarovskio kristalais. Beje, jo vertė – 8 milijonai JAV. dol. – Aut. past.).

Aš kabalistė, bet taip pat domėjausi induizmu, budizmu ir dao. Šių religijų kilmė turi tas pačias šaknis.

Tačiau jūs pasirinkote kabalą, o paskui jus – ir visos Holivudo žvaigždės: Demi Mūr, Britnė Spyrs, Vainona Raider, Barbra Streizand…

Tai labiau filosofija nei religija. Ji padeda izoliuotis nuo išorinio chaoso ir pažinti save.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.