Realiame gyvenime – lėčiau nei mokymuose

Klaipėdietis piktinasi, kad policininkai laiku nesureagavo į pranešimą apie įtartiną radinį, tačiau pastarieji tvirtina, kad operatyviems ir nuodugniems patikrinimams trūksta pajėgų.

Vieną šios savaitės rytą, apie 9 valandą, Simonaitytės gatvės 32 namo gyventojas pastebėjo, jog priešais jo buto langus, prie daugiabučio namo kampo, stovi įtartinas polietileninis maišelis.

Įtaręs, jog jame gali būti paliktas sprogmuo ar kitas žmonėms pavojingas daiktas, vyriškis paskambino į policiją. Budėtojas jo pranešimą užregistravo bei pažadėjo, jog netrukus įtartinu radiniu pasidomės pareigūnai.

Vyriškis „Vakarų ekspresui” sakė po pusvalandžio pritrūkęs kantrybės ir į policiją paskambinęs dar kartą. Sulaukus patvirtinimo, jog policininkai tikrai pasirodys, žmogus laukė toliau.

Pareigūnai išties atvažiavo, apžiūrėjo maišelį ir paliko likimo valiai. Netrukus policijos budėtojas paskambino akylajam vyriškiui bei pranešė, kad prie namo rastame pakete yra tik televizoriaus detalės.

„Mane toks pareigūnų požiūris papiktino. Jie į įvykio vietą atvyko kone po pusvalandžio – kas būtų nutikę, jei ten būtų buvę sprogmenys? Jeigu ten būtų buvęs paliktas kūdikis, per šį laiką jis būtų sušalęs.

Kita vertus, maiše televizoriaus detales atradę pareigūnai galėjo jį išmesti į šiukšlių konteinerį, kad nesulauktų daugiau panašių pranešimų”, – piktinosi atsainiu policininkų požiūriu į darbą I. Simonaitytės gatvės gyventojas.

Vyrą stebino tai, jog visas atsakingų tarnybų pasirengimas operatyviai reaguoti į pavojaus signalus besantis tik „popieriuje”. „Kam reikalingi visi tie demonstraciniai teroristų išpuolių atrėmimo mokymai, jei realiame gyvenime jie netaikomi”, – klausė žmogus.

Anot Klaipėdos miesto VPK atstovo spaudai Albino Strumylos, policijos galimybes sąlygoja valstybės skiriamas finansavimas. Jei šalis savo pareigūnus kukliai finansuoja, tai nesą ko tikėtis ir operatyvaus reagavimo.

Kiekvienas uostamiesčio komisariatas turi po du budinčius policijos patrulių ekipažus, o skambučių sulaukiama nemažai. Pasak A. Strumylos, tuo metu, kai vyriškis policininkų laukė atvykstančiųjų apžiūrėti įtartino maišo, 4-ojo PK pareigūnai, kurio teritorijoje yra minėta gatvė, galėjo būti išvykę tramdyti įsisiautėjusių kaimynų, triukšmadarių ar sulaikinėti vagišių.

Kita vertus, taupydami kurą pareigūnai stengiasi pirmiausia patikrinti arčiausiai vietos, kurioje jie yra, gautus pranešimus, tada vyksta kitur.

„Juk policininkai niekada neatsisako atvažiuoti, o atvykti per keletą minučių neįmanoma. Jei turėtume daugiau pareigūnų, automobilių, tai juos galėtume pastatyti kad ir prie kiekvieno namo kampo”, – sakė A. Strumyla.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.