Vyriausiajam dailininkui grasinama teismais

Vyriausiasis Klaipėdos miesto dailininkas Mindaugas Petrulis netrukus gali gauti kvietimą į teismą.

Pasipiktinusių verslininkų teigimu, šis Klaipėdos miesto savivaldybės valdininkas nurodė per dešimt dienų – iki sekmadienio – nugriauti po keliolika tūkstančių kainavusius keturiasdešimties bendrovių reklaminius stendus.

Atsisako rinkliavų

Prieš kelias dienas spaudoje pasirodė savivaldybės pranešimas, kuriame buvo teigiama, kad keturiasdešimt įmonių iki gegužės 7-osios raginamos pašalinti iš gatvių savo reklaminius stendus.

Paskelbtame sąraše savo atstovaujamos įmonės pavadinimą radęs uostamiesčio verslininkas Rytas Kaminskas dienraščiui aiškino nesuprantąs, kokiu pagrindu M.Petrulis pareikalavo nugriauti legaliai stovinčias, su savivaldybe suderintas reklamas.

Prieš dvylika metų Kūlių Vartų gatvėje stendą įrengęs R.Kaminskas tuomet už jį mokėjo 12 tūkstančių litų. Kiekvienais metais jis į biudžetą moka 3 500 litų mokestį. Verslininkas teigė aplink stendą iš savo lėšų susitvarkęs aplinką – paklojo trinkeles, pasodino medelius.

„Nejaugi miestui nebereikia pinigų?” – klausė R.Kaminskas. Jis neabejojo, kad gal kuri nors sąraše paminėta įmonė ir nesumokėjo metinio mokesčio, bet suderintus leidimus tikrai turi visos.

Kreipsis į teismą

Klaipėdietis teigė esantis paklusnus pilietis, todėl reklamą iš Kūlių Vartų gatvės jau spėjo patraukti. „Tačiau artimiausiu metu žadu samdytis teisininkus ir duosiu vyriausiąjį dailininką į teismą”, – sakė jis.

Verslininkas tikino nesulaukęs iš savivaldybės jokio rašto, raginančio atlaisvinti vietą, kurioje daugiau nei dešimtmetį stovėjo jo firmos reklama.

„Klaipėdos” kalbintas M.Petrulis aiškino, kad asmeninių pranešimų savivaldybė siųsti neprivalo. „Užtenka paskelbti spaudoje. Ant tų reklamų dažnai nėra nei savininkų telefonų, nei adresų. Kaip turime jų ieškoti?” – klausė vyriausiasis miesto dailininkas.

Paklaustas, kodėl verslininkams buvo liepta pašalinti miesto įvaizdžiui žalos nedariusias reklamas, M.Petrulis aiškino, kad pranešime spaudoje buvo paskelbtas sąrašas tų įmonių, kurios nesumokėjo metinio mokesčio. Jo nesumokėjus, legalus laikytas reklaminis stendas tampa savavališkai įrengtas ir gali būti pašalintas be papildomo įspėjimo.

Tačiau verslininkas R.Kaminskas teigė, kad jam pratęsti leidimą nebuvo leista.

Užsakė pas kalvį

Diagnostikos ir gydymo centro „Medikana” savininkas Viačeslavas Popovas, kuriam iki sekmadienio taip pat reikia patraukti reklamą iš Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžos, sakė to nedarysiąs.

„Tegul atsiunčia raštą, motyvuoja. Kai statėme stendą, mums buvo paaiškinta, kad jį tektų pašalinti tik tuo atveju, jeigu jo vietoje pagal miesto detalųjį planą turėtų išdygti pastatas. Kol kas apie jokį pastatą negirdėjau”, – piktinosi V.Popovas.

Verslininkas teigė, kad pas kalvį užsakyta medžio formos plieninė reklama jam atsiėjo apie 12 tūkstančių litų.

„Mielai pasirašysiu po ieškiniu, kurį ruošia kiti verslininkai. Norėčiau išgirsti, kokį įstatymą pažeidžiau. Kodėl reikalauja tuoj pat pašalinti reklamą, jeigu esu sumokėjęs iki birželio?” – klausė V.Popovas.

Vyriausiasis miesto dailininkas M.Petrulis sakė priežasčių, kodėl jį žadama duoti į teismą, nesuprantąs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.