Dvidešimt pirmojo amžiaus gyvybės eleksyro šaltinis – jau Kaune

Dvidešimt pirmojo amžiaus gyvybės eleksyru vadinamo ozono gydomąsias savybes atradusiems vidurio Lietuvos gyventojams nebereikės dėl kiekvienos procedūros važinėti į sostinę – Vilniuje prieš ketverius metus veiklą pradėjusio medicinos centro „Mirameda” filialas gegužės 9 d. atidaromas Kaune.

„Atidaryti filialą Kaune privertė… pacientai. Prieš pora metų mūsų medicinos centre „Mirameda” Vilniuje pradėjus taikyti ozonoterapiją, didžiąją dalį pacientų sudarė sostinės gyventojai, tačiau pamažu „geografija” plėtėsi. Važinėjantys iš Kauno, aplinkinių rajonų iš pradžių juokais, o po to vis rimčiau ragino atidaryti centro skyrių laikinojoje sostinėje. O paciento įsakymas gydytojui – šventas”, – sako Ozonoterapijos centro „Mirameda” vadovas, gydytojas ozonoterapeutas Robertas Skalskis.

Nors ozonoterapija Lietuvoje – dar naujas gydymo metodas, apie kurį žino tikrai ne kiekvienas, centro vadovas sako nesibaiminantis, jog filialui Kaune trūks pacientų. „Prieš dvejus metus atidarydami Ozonoterapijos centrą liūdnai juokavome – iš kur imsime pacientų, kai baigsime gydyti gimines ir artimuosius… Tačiau pesimistinės prognozės neišsipildė. Geriau nei bet kokia reklama suveikė sėkmingai gydytų pacientų pasakojimai, į centrą pritraukę vis daugiau žmonių. Šiuo metu mums nerimą kelia kitas klausimas – kaip sutalpinti visus norinčius”, – sako gyd. R.Skalskis.

Ozonoterapija, Vakaruose jau prieš keletą dešimtmečių įsitvirtinęs gydymo metodas, į Lietuvą atkeliavo palyginti neseniai, tačiau – sėkmingai. Per ketverius veiklos metus Ozonoterapijos centre „Mirameda” pasiekta gerų rezultatų, padedant sergantiems tokiomis sudėtingomis lėtinėmis ligomis kaip išsėtinė sklerozė, bronchinė astma, širdies išeminė liga ir kiti kraujotakos sutrikimai. Ozonoterapija taikoma ne tik esant širdies-kraujagyslių ligoms, bet ir infekciniams susirgimams, sąnarių ligoms, taipogi infekuotoms, sunkiai gyjančioms žaizdoms, grybeliniams odos susirgimams, kitokiems pažeidimams.

„Ozonas nėra panacėja – vaistas nuo visų ligų – tačiau daugelį jų, jei ne išgydyti, tai, gerinant bendrą organizmo būklę, palengvinti gali. Ozonas ne tik pasižymi baktericidinėmis bei virusostatinėmis savybėmis, bet ir natūraliai skatina organizme savaime vykstančius, tačiau su amžiumi lėtėjančius procesus, atstato pažeistą imunitetą. Kalbant paprasčiau, daugelis medicinoje taikomų priemonių gydo ne žmogaus organizmą, o pačią ligą. Tuo tarpu ozonas atstato pažeistą organizmo sistemų pusiausvyrą, taip priversdamas ligą trauktis”, – sako gyd. R.Skalskis.

Pasak gydytojo, ozonas ne tik atstato pažeistą organizmo imunitetą, bet ir „atjaunina” kraujotakos sistemą, su kurios sutrikimais susijusi ne viena sudėtinga liga. „Kas ketvirtas žmogus Lietuvoje miršta nuo kraujotakos ligų. Organizmo kraujagyslėmis keliauja deguonis, maistingosios medžiagos, pašalinami toksinai, tad ne stebuklas, kad ši nuolat dirbanti „magistralinė sistema” greitai susidėvi. Vienas būdų „padėti” organizmui – praturtinti deguonimi, skatinančiu ir atstatančiu medžiagų apykaitą įvairiuose organuose ir audiniuose”, – sako gyd. R.Skalskis.

Medicinoje ozonas naudojamas beveik šimtmetį – Pirmojo pasaulinio karo metu kaip antiseptinę priemonę jį išbandė vokiečiai. Iš pradžių ozonas naudotas išoriniam gydymui – ozonu buvo apdorojamos ilgai negyjančios žaizdos, gangrenuotа odа, grybelinių susirgimų pažeistos sritys.

Kiek vėliau ozono mišiniai pradėti taikyti ir vidiniam gydymui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.