Tostai už partiją – ir restorane, ir Seime

Siekdamas sulipdyti byrančią Darbo partiją jos vedlys Viktoras Uspaskichas griebiasi daug kartų išmėginto metodo – nemokamų vaišių.

Po trečiadienį įvykusio Darbo partijos frakcijos posėdžio politikai buvo nuvežti į sostinės restoraną „Ad astrum”. Pokylių salėje, pirtyje ir baseine Seimo nariai linksminosi iki vėlumos.

Pobūvis buvo audringas. Todėl vakar Seime per Vyriausybės valandą iš tribūnos kalbant ministrams kai kurie frakcijos nariai snūduriavo patogiai įsitaisę savo krėsluose.

Ministrai, kurie iš Vyriausybės ložės puikiai matė salę, tarpusavyje šmaikštavo apie pavargusius Seimo narius.

Visko išgerti nepavyko

Darbo partijos atstovams trečiadienio vakarą nepavyko išgerti visų jiems siūlytų gėrimų, o kažkoks geradarys viską nuvežė į Seimą. Todėl vakar jie darbo dienos metu buvo kviečiami į frakcijos salę „pasigydyti”.

Frakcijos darbuotojai parlamentarams į mobiliuosius telefonus siuntinėjo žinutes, kviesdami per Seimo posėdžio pertrauką apsilankyti frakcijos patalpose.

Politikai buvo paraginti baigti tai, ko nepavyko išgerti restorane.

Kas sumokėjo už vaišes?

Trečiadienį restorane linksminosi ne tik šią savaitę aptrupėjusios frakcijos nariai, bet ir partijos atstovai Vyriausybėje bei apskrityse.

Tostus už partijos vienybę sakė ir V.Uspaskichas, ir jo pavaduotojai. Kartu su gėrimais buvo patiekta įvairios užkandos, salotų, kepsnių.

„Papietavome, ir viskas. Juk galima tai daryti, kai baigi darbus”, – vakar „Lietuvos rytui” sakė frakcijos narys Rimantas Bašys.

Paklaustas, ar visi frakcijos nariai po vadinamųjų pietų lepinosi pirtyje, politikas atsakė, kad tik kai kurie. Jis tikino, kad pobūvis labai ilgai neužsitęsė. Pasak R.Bašio, restorane ilgai neužsibuvo ir V.Uspaskichas.

Seimo narys tvirtino, kad už linksmybes frakcijos nariai turėjo susimokėti patys, nors V.Uspaskichas garsėja vaišingumu. Tuo tarpu kai kurie kiti pobūvio dalyviai „Lietuvos rytui” tvirtino, kad vaišės ir pramogos jiems nekainavo nė centro.

Paklaustas, koks buvo pobūvio tikslas, Seimo narys sutriko.

„Norisi po tų visų įvykių atsipūsti, pabūti kitoje aplinkoje”, – kiek pagalvojęs atsakė R.Bašys.

Nori išguiti alkoholį iš Seimo

Tą pačią dieną, kai frakcija pramogavo restorane, Darbo partijos narys Pranas Vilkas pateikė pasiūlymą, kuriuo ragina Seime visiškai uždrausti pardavinėti bei vartoti stiprius alkoholinius gėrimus.

Tokias mintis P.Vilkas išdėstė Seimo komitetų bei komisijų vadovų susitikime su Seimo pirmininku Viktoru Muntianu.

„Kitose valstybės įstaigose tokie gėrimai nepardavinėjami. Kodėl to pagaliau nepadarius ir Seime? Tokį oficialų pasiūlymą Ekonomikos komitetui buvau pateikęs ir praėjusią kadenciją. Bet komitetas tam nepritarė”, – kalbėjo P.Vilkas.

Parlamentaras ir šį kartą nesulaukė kolegų paramos. „Visi, žinoma, pagyvėjo, bet vieni tik nusišypsojo, kiti – nustebo”, – sakė politikas.

Jis vengė kalbėti apie frakcijos kolegų išgertuves Seime: „Nieko nežinau, niekur nedalyvavau, jokių kvietimų negavau”.

Rengti išgertuves – įprasta

V.Uspaskichas, kuris didžiąją praėjusios kadencijos Seime dalį vadovavo Ekonomikos komitetui, jau tada pagarsėjo vaišingumu.

Įvairių valstybės švenčių ar savo gimimo dienos proga jis rengdavo vaišes Seime. Komiteto nariai iš pokylių skirstydavosi nešini ryšuliais su raugintais agurkais bei Krekenavos agrofirmos dešromis.

Buvusių kolegų V.Uspaskichas nepamiršo ir tapęs ūkio ministru. 2004 metais, Kalėdų išvakarėse, V.Uspaskichas surengė Seimo restorane dar neregėtas vaišes.

Parlamentarai buvo vaišinami nelegaliais svaigalais, kuriuos pagamino V.Uspaskicho šeimos kontroliuojami „Kėdainių grūdai”.

Užstalėje taikyti partiją V.Uspaskichui teko ir prieš kelis mėnesius.

Tuomet, kai iš Darbo partijos ir iš frakcijos buvo išspirtas vienas aršiausių V.Uspaskicho kritikų Petras Baguška, šis konfliktas buvo svarstomas partijos tarybos posėdyje Dubingiuose.

Surengus iškylą gamtoje bei pokylį restorane V.Uspaskichui tą sykį pavyko nuraminti susidorojimo priblokštus bendražygius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.