Sostinės mokykla studentų ieškos Klaipėdoje

Vakar Vytauto Didžiojo gimnazija pasirašė partnerystės sutartį su būsimųjų gabių verslininkų Klaipėdos regione ieškančia Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla (VU TVM).

Vytauto Didžiojo gimnazijos vadovo Stasio Ruibos teigimu, sutartis su VU TMV padės įgyvendinti vieną iš mokyklos uždavinių – teikti mokiniams informaciją apie Lietuvos aukštąsias mokyklas bei vykdyti profesinį orientavimą. Be to, anot pašnekovo, ši mokykla taps kompetentingu konsultantu plėtojant tarptautinius ryšius.

Paklaustas, ar nesibaimina, kad sostinės suvilioti jaunuoliai nebegrįš į gimtąjį miestą, gimnazijos vadovas „Vakarų ekspresui” tvirtino, jog dauguma jų grįžta, nes Klaipėda tampa vis didesniu traukos centru. Be to, pasak S. Ruibos, tokio tipo mokyklos, kuriose dirba ir dėstytojai iš užsienio, gali sumažinti išvykstančiųjų studijuoti į užsienį srautą.

Jau bendradarbiaujanti su Klaipėdos universitetu Vytauto Didžiojo gimnazija ateityje ketina pasirašyti partnerystės sutartį ir su Vilniaus universitetu.

Kasmet į įvairių Lietuvos miestų mokyklas išvykas organizuojančiai VU TVM sutartis su Vytauto Didžiojo gimnazija – pirmoji. Tačiau ateityje, pasak direktoriaus doc. Jono Kunčinos, ketinama užmegzti ryšius ir su kitomis uostamiesčio mokyklomis

„Klaipėda mus labai domina. Tai sparčiai besivystantis miestas, gerokai lenkiantis Kauną ir galbūt netrukus pralenksiantis Vilnių. Tikimės, kad bendradarbiavimas su uostamiesčio mokyklomis duos rezultatų – abiturientai atvyks studijuoti pas mus”, – „Vakarų ekspresui” sakė vadovas.

J. Kunčina pabrėžė, jog VU TVM tikisi gyvybingo ir pulsuojančio bendradarbiavimo.

„Mūsų dėstytojai galės atvykti į uostamiestį skaityti ekonomikos bei vadybos paskaitų, o gimnazijos mokytojai bei mokiniai pasisems žinių atvykę pas mus. Studentai ir gimnazistai galės kurti bendras tradicijas”, – bendradarbiavimo viziją dėstė vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.