Laboratorijos pripažintos tarptautiniu mastu

Nuo šiol Klaipėdos visuomenės sveikatos centras (VSC) gali tikėtis daugiau užsakovų, net ir iš užsienio, – tai jam garantuoja išplėsta akreditacija darbo aplinkos tyrimų ir fizikinių matavimų bei maisto produktų ir vandens mikrobiologinių tyrimų srityse.

Vakar pristatę šiais metais Vokietijos akreditavimo biuro DAP pagal LST EN ISO/IEC 17025 reikalavimus akredituotas laboratorijas, centro specialistai paaiškino, jog akreditacija patvirtina laboratorijos tyrimų rezultatų objektyvumą. Be to, jų gaunami rezultatai yra konfidencialūs, patikimi ir pripažįstami tarptautiniu mastu.

Pasak VSC laboratorijų koordinatorės Ramintos Mitkuvienės, tyrimų kokybę garantuoja kompetentingi specialistai, tinkamos aplinkos sąlygos, techninis laboratorijos aprūpinimas, tyrimų procedūrų valdymas ir kontrolė bei funkcionuojanti kokybės vadybos sistema.

Šiuo metu centre veikia Mikrobiologijos ir parazitologijos bei Higienos ir fizikinių matavimų laboratorijos.

Higienos ir fizikinių matavimų laboratorijoje atliekami cheminiai vandens, oro, maisto produktų, dirvožemio tyrimai. Beje, tai vienintelė Lietuvoje laboratorija, kurioje tiriami ir tabako gaminiai. Šiems tyrimams laboratorija akredituota jau 2004 metais. Praėjusiais metais ji tapo ir vienintele akredituota darbo aplinkos tyrimų laboratorija Vakarų Lietuvoje.

Laboratorijoje atliekami ir triukšmo, vibracijos, apšvietimo, mikroklimato fizikiniai matavimai.

Mikrobiologijos ir parazitologijos laboratorijos specialistai atlieka mikrobiologinius vandens, patalpų oro, dirvožemio, dumblo, plovinių, klinikinės medžiagos (kraujo, šlapimo, fekalijų, tepinėlių ir kt.) tyrimus.

„Akreditacija – ilgas procesas, trunkantis ne vienus metus”, – sakė R. Mitkuvienė. Apsiriboti gauta akreditacija VSC specialistai neketina. Jie planuoja ne tik išlaikyti akredituotų laboratorijų statusą, bet ir toliau plėsti akreditavimo sritis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.