Bankrutavusioje įmonėje – mįslingi padegimai

Užpraėjusią naktį Kybartuose (Vilkaviškio r.) bankrutavusios įmonės „Vibrantas” vadovų kabinete buvo kilęs gaisras. Neabejojama, kad tai tyčinis padegimas, jau antras šią savaitę.

Apie Kybartų pakraštyje įsikūrusios įmonės administraciniuose pastatuose įsiplieskusią ugnį pranešimo sulaukta trečiadienį apie 22 valandą. Atvykus ugniagesiams pro įmonės vadovų kabinetų langus antrame aukšte (ten pastaruoju metu dirbo įmonės likvidacinė komisija ir administratorius Viktoras Baltutis) veržėsi liepsna. Visur buvo pilna aitrių dūmų.

Antradienio naktį gaisras buvo kilęs likvidacinės komisijos darbo kabinetuose. Tuomet apdegė ne tik baldai, bet ir dalis vadovų kabinetuose saugotų įmonės dokumentų.

Pareigūnų teigimu, neabejojama, kad ir antradienio, ir ketvirtadienio naktį gaisrai „Vibranto” įmonėje buvo sukelti tyčia – akivaizdūs įsilaužimo į patalpas pėdsakai – sulaužytos trejos durys, dokumentai, baldai suversti į vieną krūvą ir padegti. Tačiau kas ir kodėl tai padarė – kol kas neaišku. Po pirmojo gaisro manyta, kad jį galėjo sukelti vagiliai, iš kabineto pagrobę nenaują kompiuterį. Tačiau vakar po Kybartus pradėjo sklisti kalbos, kad gaisrais bandoma sunaikinti kokius nors svarbius dokumentus.

Bankrutavusios įmonės administratorius Baltutis vakar LŽ tokius įtarimus neigė. Anot jo, „Vibrantas” jau likviduojamas – pastatai parduoti, o svarbiausi dokumentai išvežti į archyvus. Jo manymu, gaisrą galėjo sukelti neturintys ką vakarais veikti ir visur po miestą besišvaistantys jaunuoliai. Įmonės teritorija nesaugoma.

Įmonė „Vibrantas” įkurta 1993 metais privatizavus garsiąją Kybartų prekybos įrenginių gamyklą. Tačiau kontrolinis akcijų paketas atsidūrė apsukrių vertelgų rankose, jie įmonės vardu iš bankų paėmė milijonines paskolas ir pabėgo į užsienį. 1997 metais, iškėlus bankroto bylą, dar tikėtasi „Vibrantą” atgaivinti, bet pastaraisiais metais visos pastangos nuėjo perniek.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.