Vilniuje – vėjai iš Rytų ir Vakarų

Vilniaus forume dėl Vakarų demokratijos vertybių tariantis devynių šalių vadovams ir JAV viceprezidentui, į renginį prie sostinės esančiame „Le Meridien Villon” rinkosi prieštaringai vertinami politikos ir rinkimų konsultantai.

Šio renginio, pavadinto „Europos idėja rinkimų kampanijose”, žvaigždė – Lietuvoje per prezidento Rolando Pakso skandalą pagarsėjęs jo konsultantas iš Rusijos Igoris Mintusovas.

Jis taip pat yra patarinėjęs Darbo partijai bei jos vedliui Viktorui Uspaskichui.

„Tikslas pateisina priemones”, – remiantis tokiu principu politikams siekti savo tikslų pataria Rusijos viešųjų ryšių dievaitis.

Į Vilnių atvyko ir kitas V.Uspaskichui bei jo partijai prieš Seimo rinkimus patarinėjęs šios srities specialistas iš JAV Josephas Napolitanas.

Kaip teigiama kvietimuose, konferenciją rengia Europos politikos konsultantų asociacija (EPKA).

Kodėl ši asociacija surengė konferenciją tuo pat metu, kai Vilniuje diskutavo nuo Rusijos tolstančių šalių lyderiai, niekas paaiškinti negalėjo.

V.Uspaskichas – ne autoritetas

Rinkimų specialistų konferenciją pasveikinti ir jos globėju būti prieš pusmetį buvo sutikęs tuometis Seimo vadovas, Naujosios sąjungos lyderis Artūras Paulauskas.

Tačiau neseniai praradęs įtakingą valdžios postą ir tapęs paprastu parlamentaru politikas atsisakė dalyvauti konferencijoje.

A.Paulauską persigalvoti paskatino tai, jog šiame renginyje pagrindinį pranešimą apie politinę padėtį Lietuvoje šiandien skaitys V.Uspaskichas.

„Galbūt I.Mintusovo dalyvavimas renginyje manęs nebūtų sustabdęs. Bet kai apžvalgą apie Lietuvą rengia pagrindinis mūsų „politikas”, nelabai norėjosi būti jo klausytoju”, – vakar sarkastiškai kalbėjo A.Paulauskas.

Tikslas – nuversti valdžią

„Jie nėra visiškai savarankiškos figūros, keletas veiksmų ir jų veikimo būdų leidžia manyti, kad scenarijus rašomas kitur, norint parodyti, kad mūsų valdžia ir mūsų politikai nesugeba valdyti valstybės.

Tos dvi figūros yra naudojamos kaip instrumentai. Tos jėgos galbūt yra už Lietuvos ribų, bet puikiausiai koordinuoja, sugeba veiksmus nukreipti joms palankia linkme”, – prieš porą savaičių apie V.Uspaskichą ir R.Paksą bei jų globėjus yra sakęs A.Paulauskas.

Tarsi patvirtindamas šią įžvalgą, į Vilnių atvykęs I.Mintusovas veltui laiko nešvaistė.

Užvakar jis susitiko su R.Pakso vadovaujamos partijos nariu bei būsimų Savivaldybių rinkimų štabo vadovu Audriumi Butkevičiumi.

„Ruošiamės versti valdžią”, – nukirto A.Butkevičius, paklaustas, apie ką kalbėjosi su svečiu iš Maskvos. Pasiteiravus, kada valdžia bus pradėta versti, jis atkirto: „Lietuvos rytą” laikau priešiška stovykla, todėl į tokius klausimus atsakinėti nenorėčiau”.

A.Butkevičius yra EPKA narys, atstovaujantis Rusijai. Šiandien jis dalyvaus konferencijoje.

Nukopijavo svetimą darbą

Dar neprasidėjus šiai konferencijai kilo skandalas.

Pasirodo, jos emblema nukopijuota nuo praėjusių metų pavasarį Vilniuje vykusio NATO viršūnių susitikimo.

NATO renginio emblemos autorius dizaineris Aidas Urbelis vakar „Lietuvos rytui” pasakojo konferencijos rengėjų prašęs paaiškinti, kodėl buvo nukopijuotas jo darbas. Tačiau iki šiol jokio atsakymo nesulaukęs.

Vakar, vieno šios konferencijos rengėjų Lauryno Filipavičiaus teigimu, A.Urbelio pretenzijų dar nespėta apsvarstyti: „Nemačiau, ar jis raštu mums atsiuntė kokį nors skundą. Aiškinsimės”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.