Mašinvagis noriai prisiėmė kaltę

Vakar į teisiamųjų suolą septintą kartą sėdo 21 metų kretingiškis, kaltinamas prieš dvejus metus Palangoje pavogęs prabangų visureigį.

Šešis kartus už vagystes ir chuliganizmą teistas aštuonių klasių išsilavinimą turintis Aivaras Kačinskas į mašinų vagystes įsivėlė laisvėje pabuvęs vos pusmetį.

Vaikinas kaltinamas 2004-ųjų balandžio 18-osios naktį talkinęs nenustatytam asmeniui Palangoje, iš J. Janonio gatvės, vagiant „Audi 100”. Kol vyriškis dirbo, A. Kačinskas stebėjo aplinką.

Mašiną su joje buvusiomis daržovėmis šeimininkas įvertino 2 500 litų. Šiuo metu užsienyje dirbantis nukentėjusysis jokių pretenzijų A. Kačinskui nereiškia.

Tų pačių metų birželio 10-ąją kartu su tuo pačiu nenustatytu asmeniu A. Kačinskas iš Birutės gatvėje esančio viešbučio kiemo pavogė „Lexus RX300”. Latvijos bendrovei priklausančiame visureigyje liko kompaktiniai diskai, bendrovės antspaudas, paveikslas. Nuostoliai buvo įvertinti 82 600 litų.

Kitą dieną Kretingoje policininkai sulaikė minėtą „Audi 100”, tempiantį šį visureigį. „Audi” vairuotojas spėjo pabėgti, o prie „Lexus” vairo sėdėjęs A. Kačinskas buvo sulaikytas.

Pradžioje savo kaltę neigęs kretingiškis po mėnesio savo parodymus pakeitė.

„Vyriškio palieptas išdaužiau langą ir atidariau dureles, o „kolega” per pusę minutės spėjo atjungti mašinos signalizaciją.

Visureigį nutempėme į mišką, o kitą dieną netoli Kretingos mus pagavo policija. Naujasis pažįstamas, kuris už paslaugą man žadėjo 700 eurų, dingo. Pagal policininkų rodytas nuotraukas aš jo negalėjau atpažinti”, – savo bendrininką dangstė A. Kačinskas.

Teismas šią bylą pradėjo nagrinėti tik dabar, nes kaltinamasis metus slapstėsi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.