Kaimo šokiuose teko gelbėtis peiliu

Vieninteliu peilio dūriu mirtinai sužeidęs vieneriais metais už save vyresnį vaikiną 18-metis pasvalietis D. S. apgailestavo dėl tokio savo poelgio, atvedusio jį į teisiamųjų suolą.

„Patikėkite, tyčia nužudyti nenorėjau. Viskas įvyko dėl išgąsčio”, – sakydamas paskutinį žodį tvirtino D. S..

Tarp jaunimo prie Raubonių kultūros namų kilus konfliktui, pasvalietis, viršydamas būtinosios ginties ribas, tyčia peiliu smogė vieną kartą 19-mečiam Dovydui Juzėnui į krūtinę ir mirtinai jį sužalojo.

Ikiteisminio tyrimo metu D. S. buvo pareikšti kaltinimai dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Tačiau išnagrinėjus baudžiamąją bylą, toks kaltinimas nepasitvirtino.

Teisiamojo veiksmai buvo perkvalifikuoti į nužudymą peržengus būtinosios ginties ribą. Iš kaltinimo dėl viešosios tvarkos pažeidimo jis buvo išteisintas.

Linksmintis vyko į kaimą

Panevėžio apygardos teismo sprendimu D. S. nuteistas 5 metams nelaisvės, bausmę atliekant pataisos namuose.

19-metis rauboniškis Dovydas Juzėnas buvo nužudytas prie Pasvalio rajono Raubonių kaimo kultūros namų, kai tarp vietos jaunimo ir atvykusių pasvaliečių kilo muštynės.

Praėjusių metų rugpjūčio 26-ąją Raubonių kaimo kultūros namuose vyko šokiai.

Pašokti pasvalietis D. S. kartu su draugais atvažiavo dviem automobiliais. Atvykėliai vieną savo mašinų pastatė prie įėjimo į kultūros namus durų, o kitą – ant kelio šalia stovėjimo aikštelės.

Kaip pasakojo D. S., šokių metu jis su draugais tai nueidavo į salę pašokti, tai vėl išeidavo į lauką.

Susipyko dėl šlapinimosi

Tarp vietos jaunimo ir atvykėlių kilusio konflikto priežastis abi pusės nurodė skirtingai.

Pasvaliečiai pasakojo, kad vienam jų nuėjus už pastato atlikti gamtinių reikalų, jį pamatė vienas iš vietinių ir ėmė priekaištauti, kodėl eina iš paskos. Tuo tarpu rauboniškiai aiškino, jog konfliktas kilo dėl to, kad buvo įžeidinėjami.

Apkaltinamajame nuosprendyje minima, kad iš baudžiamosios bylos duomenų matyti, jog konfliktas prie Raubonių kaimo kultūros namų, vykstant diskotekai, kilo tarp brolių Benjamino ir Dovydo Juzėnų iš vienos pusės bei atvykusių trijų pasvaliečių, tarp kurių buvo D. S., iš kitos pusės.

Žodinis barnis prasidėjo, kai vienas pasvaliečių ėjo atlikti gamtinių reikalų. Atvykėlį pamatę broliai B. ir D.Juzėnai vijosi iki kultūros namų.

Kaip pasakojo D. S., rauboniškių persekiotas vaikinas pasiskundė, kad prie jo kimba vietiniai.

Netrukus tarp kelių Raubonių kaimo gyventojų ir iš Pasvalio atvykusių vaikinų kilo muštynės. Priešininkai ne tik stumdėsi, bet vienas į kitą svaidė butelius.

Kliuvo ir merginai

Iš liudytojų parodymų nustatyta, kad persekiotą pasvalietį B.Juzėnas prie kultūros namų pastato vijosi su iš namų atsineštu pagaliu. Vėliau apie automobilį su pagaliu rankose vaikėsi ir D. S..

Kai viena mergina bandė sulaikyti aplink automobilį lakstantį B.Juzėną, vaikinas alkūne sužalojo jai lūpą ir pagaliu sudavė kitam pasvaliečiui į galvą, dėl ko šis buvo išvežtas į ligoninę.

Toliau konfliktuojant, D.Juzėnas sudavė šalia stovėjusiam D. S., jis gindamasis traukėsi.

Tuomet D.Svalbonas išsitraukė peilį ir dūrė priešininkui. Teismas apkaltinamajame nuosprendyje konstatavo, jog tokiais veiksmais D. S. peržengė būtinosios ginties ribas.

D.Juzėnas puolė vienas, su savimi jokių daiktų neturėjo.

Vėliau ekspertai nustatė, kad vienintelis peilio smūgis D.Juzėnui kliuvo į kairę krūtinės ląstos sritį. Pažeidus širdį, įvyko ūmus vidinis nukraujavimas ir vaikinas mirė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.