Eismo priežiūra atnešė rezultatų

Visoje šalyje rengiamos policijos prevencinės priemonės, siekiant išaiškinti Kelių eismo taisyklių pažeidėjus, duoda teigiamų rezultatų. Pajutę kontrolę vis rečiau ryžtasi panevėžiečiai sėsti prie vairo neblaivūs. Paskutinę balandžio mėnesio dieną vykusiame policijos reide išaiškinta tik 10 pažeidėjų.

Reide dalyvavę Eismo priežiūros skyriaus ir Patrulių kuopos pareigūnai keturias valandas ieškojo pažeidėjų. Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Virginijus Mačėnas PB sakė, kad šį kartą nebuvo uždaryta kokia nors viena gatvė. „Tiesiog pareigūnai pasiskirstė mikrorajonais, – pasakojo viršininkas. – Ir tikrino įtarimą kėlusių transporto priemonių vairuotojų būklę”.

Balandžio 30-ąją nuo 21 iki 1 valandos nakties tikrino visų transporto priemonių vairuotojus 12 pareigūnų. Per keturias valandas sustabdyta patikrinti 276 automobilių vairuotojai.

Per reidą pareigūnai išaiškino 10 Kelių eismo taisyklių pažeidėjus. Iš jų du – neblaivūs vairuotojai. Vienam vairuotojui buvo nustatytas 0,84 promilių girtumas, o antrajam – vidutinis girtumas, 2,36 promilės.

Be to, buvo nustatytas dar vienas vairuotojas, vartojęs alkoholį. Tačiau jo kraujyje būta leistino alkoholio kiekio – iki 0,40 promilės. Į pareigūnų rankas pateko ir vienas vairuotojas, vairavęs transporto priemonę neturėdamas teisės jos vairuoti.

V.Mačėnas sakė, kad analizuojant statistinius duomenis matyti, jog šiek tiek mažiau neblaivių vairuotojų.

Per šį reidą Kelių eismo taisyklių pažeidėjai buvo paskutiniai, galėję nustatytas baudas sumokėti pareigūnams. Nuo gegužės 1-osios jau galioja nauja už Kelių eismo taisyklių pažeidimus mokėjimo tvarka. Pareigūnai nebegalės iš pažeidėjų priimti grynųjų pinigų. Sumokėti baudą vietoje bus leidžiama tik užsieniečiams.

Iki šiol galiojęs įstatymas numatė galimybę, kad už Kelių eismo pažeidimus, kurių pažeidėjas neginčija bei už kuriuos gresia ne didesnė kaip 200 litų bauda, vairuotojui susimokėti vietoje.

Dabar nusižengimo vietoje vairuotojui bus atiduodama išrašyta nutarimo kopija. Joje bus parašyta, už ką ir kokia suma jie baudžiami. Be to, prasižengusiajam bus paaiškinta, kokiu būdu jis gali sumokėti baudą. Baudą bus galima sumokėti per 15 dienų banke arba internetu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.