Neblaivumo nustatymo taisyklėse įteisintas alkotesterių naudojimas

Vyriausybė patvirtino Transporto priemones vairuojančių ir kitų asmenų neblaivumo ir apsvaigimo nustatymo taisykles. Jose įteisintas alkotesterių naudojimas.

Taisyklėse taip pat pirmą kartą tiksliai apibrėžta tikrinimo sąvoka: „Tikrinimas – policijos pareigūnų veiksmai, kai naudojant specialiąsias technines priemones, kurių teisės aktų nustatyta tvarka yra atlikta metrologinė patikra, nustatoma, ar transporto priemonės vairuotojas yra neblaivus (girtas)”.

Vyriausybės pranešime rašoma, kad visi alkotesteriai sistemingai metrologiškai tikrinami, todėl nėra abejonių, jog šių prietaisų parodymai yra tikslūs.

Todėl dabar surašant administracinės teisės pažeidimų protokolą pakaks tik policijos pareigūnų naudojamų alkotesterių parodymų. Jei vis dėl to tikrinamas asmuo nesutiks, jis galės kreiptis į gydymo įstaigą. Už šią gydymo įstaigos paslaugą asmuo privalės sumokėti pats.

Jei vairuotojas apskritai atsisakys atlikti neblaivumo nustatymo procedūrą alkotesteriu, kaip ir iki šiol, policijos pareigūnas tokiam vairuotojui taip pat privalės surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolą už patikrinimo vengimą.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, jei tikrinamas asmuo nesutinka su alkotesterio parodymais, policijos pareigūnai privalo jį vežti į gydymo įstaigą, kur atliekamas kraujo tyrimas ir konstatuojama, ar vairuotojas yra išgėręs ir kokia alkoholio koncentracija kraujyje. Už šį tyrimą gydymo įstaigai turi sumokėti policija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

1 atsiliepimas į "Neblaivumo nustatymo taisyklėse įteisintas alkotesterių naudojimas"

  1. feka

    tai galejote ir daugiau pacituoti is to straipsnio istrauku 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.