Kas gali pakeisti Putiną

Rusijos liberalų demokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis ir vyriausybės vadovo pirmasis pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas būtų populiariausi kandidatai, jei šalies prezidento rinkimai vyktų dabar, o pretendentų sąraše nebūtų dabartinio šalies vadovo Vladimiro Putino, rodo Levados centro surengta apklausa.

Egzaltacija garsėjantis V.Žirinovskis ir praėjusiųjų metų pabaigoje į viešas pirmojo vice-premjero pareigas iš prezidento administracijos vadovo posto pervestas D.Medvedevas įsivaizduojamuose rinkimuose gautų po 18 proc. balsų.

Jiems ant kulnų lipa gynybos ministras Sergejus Ivanovas, taip pat neseniai paskatintas papildomomis vicepremjero pareigomis.

S.Ivanovas dabar surinktų 17 proc. balsų – vienu mažiau nei komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas, užimantis ketvirtąją vietą hipotetinių lyderių sąraše.

Bet sprendžiant iš apklausos, kol kas S.Ivanovas rinkėjams patinka labiau nei D.Medvedevas. Tiesiai paklausti, ką – Ivanovą ar Medvedevą – norėtų matyti prezidento poste pasitraukus V.Putinui, 19 proc. apklaustųjų pasirinko gynybos ministrą, o 16 proc. – pirmąjį vicepremjerą.

Tuo pat metu net 44 proc. apklaustųjų prisipažino, kad nenori matyti valdžioje nei vieno, nei kito.

Net realiausių būsimojo balsavimo lyderių populiarumo nėra ko lyginti su dabartinio prezidento charizma. Kaip rodo apklausos rezultatai, V.Putinas įsivaizduojamuose rinkimuose gautų 33 proc. balsų.

Pusė Rusijos piliečių mano, kad būsimasis prezidentas turės tęsti V.Putino politiką, o trečdalis įsitikinę, kad jis privalės ją ryžtingai keisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.