Skandalai pradeda klampinti T.Blairo vyriausybę

Į skandalus įsipainioję politikai klampina Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Tony Blairo vyriausybę.

O vyriausybės vadovas savo ruožtu, mėgindamas gelbėti ministrus, gali smarkiai pakenkti savo vadovaujamai Leiboristų partijai. Jai per šią savaitę vyksiančius vietos rinkimus gresia pralaimėjimas.

Pastarosiomis dienomis ypač puolamas vicepremjeras Johnas Prescottas. Šis politikas prisipažino turėjęs romaną su savo sekretore Tracy Temple, bet žiniasklaida paskelbė ir apie kitus vedusio politiko esą turėtus romanus.

Vis didesnį spaudimą atsistatydinti patiria ir vidaus reikalų sekretorius Charlesas Clarke’as, kuris įsivėlė į tarnybinio aplaidumo skandalą.

J.Prescotto ateitis neaiški

Pasak opozicinės Konservatorių partijos lyderio Davido Camerono, J.Prescottas ministrų kabinete jau seniai yra pelnęs „liūdną reputaciją”.

Skandalą Didžiojoje Britanijoje pradėjusią savaitę sukėlė bulvarinės spaudos pranešimai apie J.Prescotto nesantuokinius ryšius. Netrukus vicepremjeras prisipažino apie dvejus metus trukusį romaną su sekretore ir atsiprašė žmonos Pauline.

Opozicijos teigimu, dėl J.Prescotto elgesio turėtų būti pradėtas tyrimas, kuris nustatytų, ar politikas nenusižengė ministrų etikos kodeksui.

Politikų etikos sargai teigia, kad J.Prescotto likimas – T.Blairo rankose.

Kitą savaitę J.Prescottas turi susitikti su T.Blairu, bet abi pusės tvirtina, kad susitikimas yra „darbinio pobūdžio”. Anksčiau T.Blairas yra sakęs, kad J.Prescotto romanas yra jo asmeninis reikalas.

Randasi naujų detalių

Ramybėje J.Prescotto nepalieka ir šalies žiniasklaida. Keliems Didžiosios Britanijos dienraščiams apie praeityje su J.Prescottu turėtus romanus prisipažino dar dvi moterys. Politikas šiuos nesantuokinius ryšius neigia.

Be to, J.Prescottas užsipuolė buvusią meilužę T.Temple už tai, kad ji bulvariniam laikraščiui „Mail on Sunday” už pinigus atskleidė jų santykių detales.

T.Temple papasakojo, kad su J.Prescottu ji reguliariai mylėdavosi jo kabinete, kai ministerijos pastate būdavo mažai žmonių.

Teigiama, kad „Mail on Sunday” T.Temple sumokėjo 100 tūkst. svarų sterlingų (apie 500 tūkst. litų).

Premjeras ramina rinkėjus

Atsistatydinti vis garsiau siūloma ir vidaus reikalų sekretoriui Ch.Clarke’ui.

Konservatoriai reikalauja, jog ministras viešai pasiaiškintų, kaip atsakingoms tarnyboms sekasi ieškoti daugiau nei tūkstančio užsienio kalinių, kurie buvo paleisti neapsvarsčius jų deportavimo klausimo.

Problemos T.Blairo ministrų kabinete gali pakenkti leiboristams per ketvirtadienį šalyje vyksiančius vietos rinkimus.

Važinėdamas po šalį T.Blairas pripažino, kad jo vyriausybė pastaruoju metu išgyvena sunkius laikus, bet savo rėmėjus ragino labiau galvoti apie vyriausybės nuveiktus darbus, o ne apie pastarųjų dienų dienraščių antraštes.

„Devynios dienos laikraščių antraščių neturėtų užtemdyti devynerių metų vyriausybės laimėjimų”, – pareiškė T.Blairas, turėdamas omenyje leiboristų valdymo laikotarpį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.