Kosmetologės darbo paslapčių mokosi visą gyvenimą

„Kosmetologijos mokslas nestovi vietoje, grožio supratimas bei mados keičiasi, todėl savo studentams akcentuojame, kad jiems teks mokytis visą gyvenimą”, – teigė kosmetologijos specialybės įkūrėja, Klaipėdos kolegijos direktorės pavaduotoja akademinei veiklai Silvita Vasiliauskienė.

Kosmetologijos specialybė KLK Sveikatos fakultete atsirado prieš dešimtmetį. Tiesa, iki šiol absolventams buvo įteikiamas tik kosmetologo kvalifikacinis pažymėjimas. Šiemet bus išleisti pirmieji kosmetologai, kurie gaus aukštojo išsilavinimo diplomą.

„Kosmetologai – veido ir kūno priežiūros specialistai, kurie gali dirbti grožio salonose, kosmetikos kabinetuose, sveikatingumo centruose, įvairiose grožio ir terapijos gydyklose.

Sulaukiame nemažai kreipimųsi iš firmų bei grožio centrų savininkų – jie kviečia jaunus perspektyvius žmones, kurie turi medicininį išsilavinimą ir nori dirbti”, – sakė kosmetologijos katedros vedėja Undinė Beloglavkienė.

Makiažas – dar ne viskas

„Kiekvienas klientas – vis kitoks, turintis savo charakterį, savo savybes, todėl mūsų merginos studijų metu išmoksta teikti didžiulį spektrą paslaugų, kurių gali prireikti: kūno procedūros, kojų, rankų masažas, nagų dizainas, veido priežiūra, dekoratyvinė kosmetologija ir t.t.”, – sakė U. Beloglavkienė.

Jos teigimu, su studentais dirba daug gerai savo darbą išmanančių specialistų: plastikos ir estetikos chirurgai, kosmetologai, dizaineriai, įvaizdžio specialistai ir kt.

Beje, tie, kurie mano, jog kosmetologija yra labai lengvas mokslas, klysta.

„Ne visos studentės supranta, kokios tai studijos. Dažna galvoja: „Akytes patepsiu, žandukus padažysiu, ir tiek”, – bet tai tik maža dalis to, ką jos darys. Kita vertus, netgi žvelgiant į žmogų, galima nuspėti, kuri gali tapti kosmetologe, o kuri ne, neturi tos gyslelės. Norinti turėti klientų kosmetologė ir pati turi puikiai atrodyti”, – sakė S. Vasiliauskienė. Dauguma studenčių savo išvaizda išties reprezentuoja šią specialybę.

Kosmetologijos katedros vedėjos teigimu, studijuojant neužtenka išmokti dažyti ar masažuoti.

Teks pasėdėti prie knygų: būsimieji kosmetologai mokosi tokių kvalifikacinių disciplinų, kaip žmogaus anatomija ir fiziologija, farmakologija, klinikinė patologija, bendroji ir estetinė chirurgija, mados istorija, buities kultūra ir kt.

Kaip ir kitų specialybių studentai, jie mokosi ir bendrųjų aukštojo lavinimo dalykų: filosofijos, psichologijos, lotynų kalbos ir t.t.

„Be to, studentės turi 4 praktikas. Jos trunka 3-6 savaites ir iki šiol atliekamos grožio salonuose. Tačiau planuojama praktikos baze padaryti mokomuosius kolegijos kabinetus. Kosmetikės neturi tiek galimybių bei įrangos, kiek jų yra mūsų kabinetuose”, – sakė U. Beloglavkienė.

Trečiojo kurso studentai renkasi specializaciją: rankų ir kojų priežiūrą arba dekoratyviąją kosmetologiją.

Vaikinai – mažuma

Studentams nereikia pirkti darbo priemonių.

„Kosmetologijos studijos yra ne tik dieninės, bet ir vakarinės. Iš pastarųjų studentų surinkę mokestį už studijas perkame priemones, su kuriomis dieninio skyriaus studentai praktikuojasi paskaitų metu”, – sakė S. Vasiliauskienė.

Pašnekovės teigimu, Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, nemažai šalių (Graikija, Olandija, Danija ir kt.) yra suinteresuotos, kad būtų suvienodintos studijų programos, ir baigusieji studijas galėtų teikti kosmetologijos paslaugas užsienyje.

Stojančiųjų į šią specialybę yra daug, tad konkursas – nemažas. Kasmet yra priimama po 30 studentų.

„Nereikėtų galvoti, kad tai tik moteriška specialybė. Būsimi studentai tūrėtų žinoti, kad yra ir vyriškoji kosmetologija”, – pastebi S. Vasiliauskienė. Tačiau kol kas vaikinų-kosmetologų negausu: pirmame kurse – vos vienas.

„Nuo penktos klasės svajojau apie šią specialybę. Manau, jai žmogus turi turėti pašaukimą. Nors tai labai įdomi specialybė, ne visos disciplinos lengvos. Tačiau perspektyva baigus įsitvirtinti šioje srityje labai didelė”, – mano pirmakursė Raimonda.

„Labai norisi lepinti drauges ir mamą, tik kol kas neturiu pakankamai kosmetinių priemonių, kurias tikra kosmetologė privalo turėti kabinete.

Tie, kurie ketina čia stoti, turi mylėti žmones, siekti kurti grožį. Žmonės privalo norėti jį kurti, ir ne tik todėl, kad gauna už tai pinigų”, – mano antrakursė Ingrida.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.