Paskutinį vakarą – roko opera ir prizai

Tarp dviejų roko operų – „Meilė ir mirtis Veronoje” ir „Jūratė ir Kastytis”, įrėminusių dvi savaites trukusią festivalio programą, išsiteko turtingas spektaklių spektras. Klasika, komedijos, filosofinio skambesio, kameriniai pastatymai, teatrų iš Lenkijos ir Ispanijos pasirodymai rado savo auditoriją – kiekvieną vakarą „Girstučio” salė buvo pilna žiūrovų.

Nuskambėjus paskutiniams roko operos „Jūratė ir Kastytis” garsams, festivalio rengėjai paskelbė, kas tapo vertinimo komisijos, publikos ir rėmėjų išrinktaisiais.

„Lietuvos teatrų pavasario” profesionali žiuri, vadovaujama teatrologės, VDU dėstytojos Vitalijos Truskauskaitės, geriausiu festivalio spektakliu pripažino Oskaro Koršunovo teatro parodytą „Vaidinant auką”. Šio pastatymo režisieriui O.Koršunovui įteiktas Kauno savivaldybės 5 tūkst. litų piniginis prizas. SBA koncerno įsteigtas apdovanojimas (1500 litų) atiteko žiūrovus sužavėjusio „Keistuolių teatro” spektaklio „Meilė ir mirtis Veronoje” statytojui Aidui Giniočiui – už amžinosios temos kelią į jaunųjų širdis. „Ši roko opera sulaukė milžiniško publikos anšlago, daugybės šiltų atsiliepimų festivalio anketose”, – sakė festivalio organizatorė Dalia Nenėnienė.

Rėmėjų ir publikos simpatijos išskyrė du vaidmenis Jaunimo teatro spektaklyje „Dėdė Vania”. Aktorė Aušra Pukelytė (Sonia) pelnė „Euroviros” apdovanojimą – 500 litų, o Rolandui Kazlui, suvaidinusiam gydytoją Astrovą, AB „Ragutis” skyrė 1000 litų piniginį prizą. Aktoriui Vaidotui Martinaičiui už įsimenantį ir temperamentingą milicijos kapitono vaidmenį O.Koršunovo spektaklyje „Vaidinant auką” kelionių agentūra „Minituras” skyrė kelialapį dviem į Čekijos Šveicariją.

Klaipėdos dramos teatro aktorės Valentina Leonavičiūtė, Nelė Savičenko ir Regina Šaltenytė apdovanotos už žaismingų ir jaudinančių moteriškų charakterių kaleidoskopą Dalios Tamulevičiūtės režisuotame spektaklyje „Viskas apie moteris”. Joms įteikti kelionių organizatoriaus „Eura” ir firmos „Eurovira” piniginiai prizai po 500 litų.

Aktorius Regimantas Adomaitis sulaukė dviejų festivalio rėmėjų dėmesio. Už meistriškai sukurtą Tėvo vaidmenį Vilniaus Mažojo teatro spektaklyje „Paskutiniai mėnesiai” 1 tūkstančio litų piniginį prizą jam skyrė „Kauno dienos” redakcija, o „Kauno piligrimas” apdovanojo tūkstančio litų vertės kelione pasirinktinai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Paskutinį vakarą – roko opera ir prizai"

  1. Bolius

    Maloni žinia.Jūrininkų ligoninėje geri kardiologijos specialistai- Kirkutis,A.Poviliūnas ir kiti. Deja,ar pakliuti paprastam bus įmanoma.Ministras Padaiga įsakyme nurodo širdininkų į stacionarą neguldyti,taupyti lėšas ir duoti uždirbti graboriams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.