Į kurortą vilios pramogos

Šią vasarą poilsis Palangoje gali būti net penktadaliu brangesnis nei pernai.

Tačiau palangiškiai nemano, kad šoktelėjusios nuomos ir maisto kainos sumažins poilsiautojų srautą vasaros sostinėje. Jau dabar žmonės Palangoje rezervuoja gyvenamąsias vietas, kad galėtų čia atvažiuoti pailsėti liepą ir rugpjūtį. Vasaros sezonas Palangoje šiemet bus ilgesnis, o turistus į vasaros sostinę vilios ne tik jūra ir geras oras, bet ir įspūdingos pramogos.

Kainos kils

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintautas Rekašius mano, kad poilsis didžiausiame Lietuvos kurorte šiemet gali pabrangti net 20 proc., palyginti su praėjusiais metais.

„Dabar viskas brangsta: dujos, kuras. Dėl to teks didinti ir kainas. Kainos didės ir todėl, kad dar ne visi verslininkai susimokėjo nekilnojamojo turto mokesčius, tad bandys daugiau užsidirbti iš poilsiautojų”, – aiškino G.Rekašius.

Tačiau visuomeninės apgyvendinimo paslaugų tiekėjų organizacijos „Svetingas šeimininkas” pirmininkė Irena Švanienė abejojo, kad šiemet poilsis Palangoje brangs.

„Šią vasarą poilsis brangti dar neturėtų. Tačiau jeigu kainos Lietuvoje taip kils, jos gali šoktelėti ir Palangoje, pavyzdžiui, lovos nuoma pabrangtų penkiais litais. Juk negali viskas brangti, o mūsų kainos išlikti tokios pat”, – sakė I.Švanienė.

Pasidomėjus, ar nebaisu, kad pabrangus poilsiui Palangoje, vis daugiau žmonių rinksis poilsį užsienyje, I.Švanienė atsakė: „Nebuvo ir nebus, kad žmonės Lietuvos kurortus iškeistų į užsienio. Žymiai lengviau susiruošti čia pat, prie jūros, nei į kitą šalį. Kas važiavo į Palangą, tas ir važiuos. Kad poilsis Palangoje – reikalingas, byloja skambučių ir iš anksto rezervuojamų kambarių skaičius”, – teigė pašnekovė.

Bus žiogas ir ryklys

Palangiškiai jau suprato, kad poilsiautojams reikia ir pramogų.

Šiemet Palangoje pirmąsyk vasaros sezonas bus pradėtas neįprastai anksti – gegužės 12 dieną.

Kol jūra neįšilusi, poilsiautojai į Palangą bus viliojami įvairiomis pramogomis.

Itin daug jų žadama per sezono šventę.

Gegužės 13-ąją Palangoje vyks karnavalas, kuriame dalyvaus pasaulyje žinoma Ispanijos trupė „Sarruga”.

Iš Ispanijos į Palangą bus atvežtos septynios konstrukcijos – milžiniškas tarantulas, žiogas maldininkas, ryklys, medūza ir kt.

Ar bus ugnimi spjaudantis drakonas, dar tariamasi.

Konstrukcijų karnavalas iš Žvejų gatvės judės Vytauto ir J.Basanavičiaus gatvėmis.

Ispanų trupės pasirodymą, kuriame skambės speciali muzika ir puoš pirotechnikos efektai, bus galima stebėti iš paplūdimio.

Įspūdingą pasirodymą vainikuos fejerverkas.

Miegoti – ant grindų

Magijos teatras „DiArchy” sezono atidarymo metu demonstruos, kaip vairuoti automobilį Vytauto ir J.Basanavičiaus gatvėmis užrištomis akimis.

Palangoje vyks ir kermošius. Žemaičių alkoje bus surengta meilės deivės Mildos šventė.

Kurorto gatvėse pasirodymus surengs keturi Lietuvos teatrai, koncertuos geriausi Palangos meno ansambliai, muziejuose veiks parodos.

Vasaros sezono atidarymas Palangoje kainuos apie 160-170 tūkst. litų.

Tačiau dar daugiau turėtų užsidirbti palangiškiai, nes renginiai turėtų pritraukti daugybę žmonių.

G.Rekašius įsitikinęs, kad pramogos – puikus būdas pritraukti į Palangą daugiau žmonių.

Kai magijos teatro „DiArchy” artistai surengė pasirodymą „Užsišaldę lede”, net Šventosios kavinėse nebuvo laisvų staliukų.

Poilsiautojų Palangoje padaugėja ir per Klaipėdoje vykstančią Jūros šventę.

„Prieš kelerius metus į Jūros šventę buvo suvažiavę tiek žmonių, kad savo geram draugui vietos apsistoti nesuradau net Kretingoje. Teko apnakvyndinti pas save ant grindų”, – prisiminė G.Rekašius.

Planuoja iš anksto

Vasarą poilsiautojų į Palangą netrūksta ir be renginių. Liepos 20 – rugpjūčio 15 dienomis Palangoje beveik nebelieka kur apsistoti.

Nakvynę tuomet gali pasiūlyti tik pakelėse turistus medžiojančios močiutės. Jau dabar aktyviai rezervuojamos vietos tiek viešbučiuose, tiek privačiame sektoriuje.

„Žmonės išmoko poilsį planuoti iš anksto ir vietas užsisakyti dar prieš keletą mėnesių. Jau vasarį ir kovą kai kurie pradėjo užsakinėti kambarius”, – pastebėjo I.Švanienė.

Tą patį patvirtino ir Palangos viešbučio „Alka” administratorė Renata Šakinienė. Ji teigė, kad kai kurie poilsiautojai kambarius „Alkoje” rezervavosi net prieš metus.

Tai, kad poilsį šalies gyventojai planuoja iš anksto, pajuto ir kaimo turizmo sodybų savininkai.

Rusnės kaimo turizmo sodybos „Pakalnės vingis” savininkas Raimondas Plikšnus sakė, kad poilsiautojai, kurie iš anksto savaitgaliui neužsisako kambarių, gali neberasti, kur apsistoti.

Jau dabar jo sodyboje 4-5 vasaros savaitgaliams yra rezervuoti visi kambariai.

Dažniausiai čia ilsisi klaipėdiečiai ir vilniečiai.

Tie, kurie kambarių neužsisako iš anksto, vienai nakvynei vasarą nepriimami, nebent apsistotų kelioms dienoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.