Kino klubas gegužę – gyvenimiškos istorijos su meilės ir juoko dozėmis

Šiaurės šalių kino klubas gegužę pristato penkis kino filmus. Tai paskutinė kino klubo mėnesio programa prieš išeinant vasaros atostogų, todėl žiūrovams pateikiame skirtingų žanrų kino darbų. Kaip visada, geriausias Šiaurės šalių kinas antradieniais klube INTRO Vilniuje. Ir kaip visada – nemokamai.

Gegužės programą pradeda istorija, kurioje pasakojama apie romantiško, bet drovaus jaunuolio bandymus susipažinti su mergina. Tiesą pasakius, jam sekasi nekaip. Tačiau reikalai pakrypsta į gerąją pusę, kai jis imasi gudrybės su šunimi. Tačiau ar ši gudrybė galų gale nepakiš jam kojos? Antrasis mėnesio filmas „Angelai pagreitintuose kadruose” – tikroviškas pasakojimas apie kovą už būvį žiauriame narkotikų pasaulyje. Tai originali istorija, kurioje susipina trijų jaunuolių gyvenimai. Kas nugalės – meilė ir viltis ar slegianti priklausomybė? Filmas buvo labai palankiai įvertintas kritikų ir šių metų Danijos Robert kino festivalyje apdovanotas net penkiose nominacijose. Mėnesio programą pratęs norvegų komedija, kurios centre – būsimoji vieniša motina Marija, dirbanti žuvies parduotuvėje. Vieną karštą vasaros dieną jai trūks plyš prireikia nemažos pinigų sumos. Įkvėpta kriminalinių istorijų, Marija apiplėšia kaimyną Chėsų. Tačiau jos grobis labai menkas, o problemos dar didesnės. Laimei, komedijos dažniausiai baigiasi laimingai, o ši ne išimtis. Ketvirtasis mėnesio filmas – suomių kino darbas „Namų ilgesys”. Filmo herojus septyniolikmetis Samis patenka į psichiatrinę ligoninę. Vaikinas yra visiškas intravertas, tačiau ligoninėje jis pradeda rasti bendrą kalbą su palatos kaimynu Rudolfu. Užsimezga keista draugystė. Gegužės programą užbaigs švedų filmas „Keturios birželio savaitės”. Tai istorija apie moterų paslaptis. Persikėlusi gyventi į naują miestą, Sandra artimai susidraugauja su aštuoniasdešimtmete kaimyne Lili. Moteris suartina tai, jog jos abi patyrė vyrų išdavystę. Draugystei stiprėjant, Sandra sužino vis daugiau Lili paslapčių. Filmas šių metų Berlyno kino festivalyje pelnė prizą kaip geriausias vaidybinis filmas 14 plius nominacijoje.

Šiaurės šalių filmai rodomi kiekvieną savaitės antradienį 19.00 val. klube INTRO (Maironio g. 3, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų skaičius ribotas. Prašome rezervuoti vietas tel. (8 5) 2791508 arba el. paštu intro@intro.lt.

Po filmų peržiūrų kino klube groja INTRO didžėjai.

Gegužės mėn. repertuaras

2006 05 02, 19.00 val.

Gudrybė su šunimi (Hundtricket), Švedija

Rež. Christian Eklöw ir Christopher Panov, 102 min., švedų k., subtitrai anglų k., 2002 m.

Drovus ir labai romantiškas jaunuolis bando susipažinti su mergina, vedžiodamas pasiskolintą šunį. Ši gudrybė puikiai pasiteisina.

Vaidina: Alexander Skarsgård, Ivan Nickevic, Linus Wahlgren, Josephine Bornebusch ir kiti.

2006 05 09, 19.00 val.

Angelai pagreitintuose kadruose (Nordkraft), Danija

Rež. Ole Christian Madsen, 125 min., danų k., subtitrai anglų k., 2005 m.

Intensyvus ir tikroviškas pasakojimas apie Mariją, Alaną ir Stesą, kovojančius už būvį žiauriame ir slogiame narkotikų pasaulyje.

Vaidina: Signe Egholm Olsen, Thomas L. Corneliussen, Claus Riis Østergaard ir kiti.

2006 05 16, 19.00 val.

Natrio hipochloritas, amoniakas ir kava! (Salto, salmiakk og kaffe!), Norvegija

Rež. Mona J. Hoel, 104 min., norvegų k., subtitrai anglų k., 2004 m.

Vieną karštą vasaros dieną būsimajai vienišai motinai Marijai, dirbančiai žuvies krautuvėje, žūtbūt prisireikia pinigų. Kai ji apiplėšia Chėsų, gyvenimas mažame miestelyje iš esmės pasikeičia.

Vaidina: Fares Fares, Benedikte Lindbeck, Denis Storhøi, Kjersti Holmen ir kiti.

2006 05 23, 19.00 val.

Namų ilgesys (Koti-ikävä), Suomija

Rež. Petri Kotwica, 114 min., suomių k., subtitrai anglų k., 2005 m.

Septyniolikmetis Samis paguldomas į psichiatrinę ligoninę. Vaikinas nekalba ir nerodo savo jausmų. Užsimezga keista Samio draugytė su palatos kaimynu Rudolfu.

Vaidina: Julius Lavonen, Tarja Heinula, Janne Virtanen ir kiti.

2006 05 30, 19.00 val.

Keturios birželio savaitės (Fyra veckor i juni), Švedija

Rež. Henry Meyer, 112 min., švedų k., subtitrai anglų k., 2005 m.

Sandra atvyksta į naują miestą ir apsigyvena naujame bute, kur artimai susidraugauja su aštuoniasdešimtmete kaimyne Lili. Draugystė stiprėja ir Sandra sužino vis daugiau Lili paslapčių.

Vaidina: Tuva Novotny, Ghita Nørby, Lukasz Garlicki ir kiti.

Rengėjai pasilieka teisę keisti repertuarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.