Auklės vaidmuo – kelias į šlovę

Rusų serialas „Mano puikioji auklė”, savaitgaliais rodomas per LNK televiziją, juda link finišo. Jau nufilmuotos paskutinės serijos su Maksimo ir Vikos vestuvėmis. Jos netrukus turėtų pasirodyti eteryje, na, o pagrindinio vaidmens atlikėja pasiekė neįtikimo populiarumo.

Daugybės apklausų duomenimis, ji pripažinta pačia populiariausia ir pačia seksualiausia metų aktore, visų pokalbių šou geidžiamiausia viešnia. Anastasija įvertinta net TEFI statulėle. Šį apdovanojimą ji „nunešė” net garsiajai Irinai Čiurikovai ir neprilygstamajai Alisai Freindlich.

Aktorę, kaip šou verslo atstovę, nuolat kviečia į visas prestižines nacionalinių apdovanojimų ceremonijas. Beje, ji jau tapo vieno energetinio gėrimo reklaminiu veidu. Galima sakyti, jog Anastasija – viena geriausiai besisukančių ir mokamų aktorių Rusijoje.

Tačiau aukščiausiu jos pripažinimo įrodymu tapo pasirodymas Vladimiro Poznero laidoje „Laikas”. Nastia čia drauge su kompanija rimtų politologų, ministrų ir parlamentarų galėjo išsakyti savo požiūrį į dujų konfliktą.

Apie ką dar galėtų svajoti gabi aktorė ir jauna moteris? Asmeninę laimę? Ji jau turi. Naujus vaidmenis? Su tuo, ko gero, taip pat nebus problemos.

Ko gera, sunkiausia bus tai – kaip A. Zavorotniuk ekrane ar scenoje suvaidins kažką kita, o ne auklę Viką. Štai neseniai ji pradėjo vesti laidą „Šokiai su žvaigždėmis”, tačiau ne kaip Nastia, o kaip šmaikščioji Vika. Tad kaip jai atsikratyti tos „puikiosios auklės” kaukės?

Sunkumas ne tai, kad Anastasija nesugebėtų suvaidinti ką nors kita, ir net ne tai, kad žiūrovai nenori nieko kita. Ko gero, bėda ta, kad kompanija „A-Media” iš „Mano puikiosios auklės” sukūrė sociokultūrinį mitą apie gyvybingą provincialę, vienu metu romantišką ir praktišką, paprastą ir gudrią. Ar tai padaryta specialiai, ar tiesiog taip išėjo, jau nebesvarbu.

Tiesa, amerikiečiai turėjo serialą, pavadintą tiesiog „Auklė”, o rusai – „Mano puikioji auklė”.

Amerikiečių režisieriaus klaida, kaip dabar tuo galime įsitikinti, buvo ta, kad jis gatvės mergaitę pavertė dama. Privertė atsikratyti gatvės žargono. Pasirodo, to daryti nereikėjo. Tapusi dama, Eliza (amerikiečių auklės vardas) prarado dalį žavesio, gyvybingumo.

Auklė Vika dama netapo, ir tai jos pranašumas. Todėl rusiškos serialo versijos kūrėjai taip ilgai delsė su auklės vestuvėmis. Jie bandė išsunkti visas komizmo sultis iš mito, kurio įkaite tapo pati artistė.

Auklė Vika – pasaka vidurinei klasei, kuriai ji ir namų darbininkė, ir meilužė, ir žmona, ir motina, ir draugė jų vaikams. Šios klasės subkultūra iki šiol kuklinosi, tačiau po truputį ji plečiasi, užkariauja naujas erdves nacionalinėje kultūroje. To ženklu ir tapo kuklios teatro artistės A. Zavorotniuk proveržis.

Aktorystė – Anastasijos kraujyje

Vaidmuo seriale „Mano puikioji auklė” buvo rašomas visai ne Nastiai, o vienai amerikiečių aktorei, tačiau iš pusantro tūkstančio kandidačių buvo išrinkta būtent ji.

„Kai man paskambino, aš jau daugiau nei mėnesį su vaikais ilsėjausi Anapoje. Sulaukusi pasiūlymo, per valandą nusipirkau bilietą ir išskridau į Maskvą”, – prisimena Anastasija.

Aktorė ir jos herojė turi bendrą praeitį ir atkaklų tikslo siekimą. Anastasija gimė Astrachanėje, baigė muzikos mokyklą, mokėsi aukštuomenės šokių. Aktorystė – jos kraujyje. Tėvas buvo režisierius, mama – liaudies artistė. Tad ir mažoji Nastia vaikystę praleido teatre, mintinai mokėjo daug tekstų, ir dažnai stovėdama už kulisų sufleruodavo replikas. Teatro aktoriams ji buvo tarsi talismanas.

Visų nustebimui, Nastia nusprendė stoti į Pedagogikos universiteto Istorijos fakultetą. Tačiau nepraėjo nė metai, kai ji su „archeologinės ekspedicijos” pretekstu išvyko į Maskvą, kur išlaikė stojamuosius egzaminus į GITI’s ir į A. Čechovo mokyklą-studiją. Pastarojoje ir pasiliko. Baigusi ją 1993-iaisiais, Anastasija tapo Tabakovo teatro aktore. Tačiau pradėjusi filmuotis seriale, teatrą turėjo palikti.

Su pirmuoju vyru ji susipažino viename vakarėlyje. Jis visą laiką sekiojo ją su kamera ir kartojo: „Ar žinote, kad jūs – karalienė?” Po trijų dienų jis jai pasipiršo ir sulaukė atsakymo „taip”. Pati Nastia dabar mano, jog tai buvo klaida: „Trečią pažinties dieną sutikti tekėti vis dėlto negalima”.

Su dabartiniu savo vyru Anastasija susitiko kine. Buvo Kalėdų išvakarės, reikėjo padaryti daugybę dalykų: nupirkti dovanėlių, aplankyti draugę, suspėti į repeticiją ir t.t. Pasigavusi taksi Nastia plepėjo be perstojo, o vairuotojas mielai palaikė pokalbį. Išsikalbėjus jis pasiūlė: „Žinote, aš šiandien laisvas, jei jūs nieko prieš – galėčiau jus lydėti visą dieną.” Taip Dima su ja ir važinėjo. Net neprašė jos telefono numerio, nekibo su banaliomis frazėmis. Aktorė pati pakvietė jį į teatrą. Po trečiojo spektaklio jis pasakė: „Tu galėtum už manęs tekėti…”

Dabar jie turi du vaikus. Vyresniajai, Anečkai, – devyneri. Maiklui – 4-eri, jis gimė Amerikoje. Vaikai žiūri serialą tris kartus per dieną, mokosi juokelių, kartoja juos mamai iš paskos ir kikena. Taip viskas ir klostosi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.