Metų titulas – netradicinei bibliotekininkei

Praėjusią savaitę Kultūros ministerijoje vyko didžiausias Lietuvos bibliotekininkų draugijos renginys – per jį geriausio 2005 metų bibliotekininko apdovanojimas ir 5 tūkst. litų premija buvo įteikti Laimai Lapinienei, Utenos A. ir M.Miškinių viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėjai

Šiemet sukako 25 metai, kai Laima Lapinienė dirba bibliotekininke. A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka – jos pirma ir vienintelė darbovietė. Utenoje gimusi ir užaugusi Laima baigusi studijas grįžo į gimtąjį miestą. Iš ten kilęs ir jos vyras Tadas Lapinas, dirbantis „Utenos vandenyse”.

„Nesu tradicinė bibliotekininkė, – sakė LŽ pašnekovė. – Dirbu daugiau technologijų srityje, mano tiesioginis darbas – elektroninė informacija, interneto svetainė. Buvusias korteles naujosios technologijos pakeitė maždaug prieš dešimt metų, tad tikrai džiugu, kad jos daug kur mus pavaduoja. Susiduriu su technologijomis nuolat, tačiau noriu pabrėžti, jog neturėtume joms teikti per daug reikšmės. Juk tai tik priemonė pasiekti geresnių rezultatų. Dažnai bibliotekininkai, būdami konservatyvūs žmonės, jų bijo ir nenori, bet iš tikrųjų technologijos palengvina darbą”.

Moteris prisipažino mažai turinti laiko skaityti, tačiau nors truputėlį jo radusi, visada skaito, todėl žino, kad jai niekada gyvenime nebus nuobodu.

Lapinienė užaugino du vaikus. Dukra Karolina mokosi vienuoliktoje klasėje. Svajoja studijuoti fotografijos meną. Sūnus Tadas po studijų grįžo į gimtąją Uteną. Sukūrė šeimą, prieš du mėnesius susilaukė dukrelės Kamilės. Viena programuotojo darboviečių, kaip ir mamos, – A. ir M.Miškinių viešoji biblioteka.

Pašnekovė neslėpė, kad džiaugiasi gautu apdovanojimu, nes buvo įvertintas jos darbas. Ne visai tradicinė bibliotekininkė už elektroninės informacijos plėtrą ir sklaidą yra pelniusi ir kitų apdovanojimų.

Per bibliotekininkų šventę Kultūros ministerijoje skatinamosios 1,5 tūkst. litų premijos buvo įteiktos Jolantai Lementauskienei, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotojai, ir Genei Dapkevičienei, Elektrėnų viešosios bibliotekos direktorei. Skirti ir keli specialieji prizai.

Tradicija rinkti Metų bibliotekininką gyvuoja nuo 1992 metų. Lietuvos bibliotekose iš viso dirba apie 6 tūkst. darbuotojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.