Šiuo metu karšiai nelabai aktyvūs, nes šiuo metu daugelyje vietų karšiai neršia. Po neršto jie suaktyvės ir intensyviai maitinsis iki pat liepos vidurio karščių.
Patyrę karšininkai šių žuvų žvejybai pataria rinktis ypač jautrią dugninę meškerę, mažus kabliukus ir maždaug 30 cm ilgio pavadėlius. Užmesti masalą patartina kiek galima toliau nuo kranto. Palaukus kelias ar keliolika minučių, masalą patraukti arčiau, taip kas keliolika minučių traukiant iki kranto, greičiau aptinkama karšių buvimo vieta. Jei pavyksta surasti karšinę vietelę, patogiausia žvejoti su šėryklėlėmis.
Signalizatoriai – vienas svarbiausių komfortiškos karšių žūklės elementų. Jei nenaudojate elektroninių kibimo signalizatorių ir nepatinka įtemptu žvilgsniu spoksoti į meškerės viršūnėlę, patarčiau naudoti pakabinamas „beždžiones”. Anksčiau naudodavau paprastus skambaliukus, prisukamus arba prisegamus prie meškerykočio viršūnės, tačiau karšių žūklėje dažnai tenka permetinėti, o skambaliukų garsai labai erzindavo mano kolegas arba tolėliau žvejojančius žvejus. Be to, neretai valas persimesdavo per skambaliuką ir susinarpliodavo. Naudojant „beždžiones”, tokių problemų neiškyla. Pakertant „beždžionė” lengvai nukrenta nuo valo. Užmetus ir meškerę atrėmus į kuoliuką, „beždžionė” vėl pakabinama. „Beždžionės” nereikia nuolat stebėti. Net jei pražiopsosite keliolika sekundžių, pastebėsite, ar ji nusileido, ar pakilo aukštyn.
Apie jaukus kiekvienas žvejas turi savo supratimą. Nespjaunu ir aš į „Žvejo tako” karšinius jaukus arba „Sensas” bei kitus garsius pavadinimus. Tačiau, jeigu žvejoji pakankamai dažnai, tuomet pajauti, kaip visa tai palengvina piniginę, nes paruošti jaukai nepigūs. Neseniai vienas pažįstamas karininkas pasiūlė išeitį – džiūvėsių miltus. Receptas labai paprastas – pora stiklinių virtų perlinių kruopų, tiek pat virtų žirnių, stiklinė saldžių konservuotų kukurūzų ir maišelis džiūvėsių miltų (rasite bet kuriame prekybos centre). Taip pat galima pridėti atraktoriaus pagal skonį ir žvejybos vietą: vanilės, cinamono. Masalui paprastai naudoju tai, ką kemšu į šėryklėlę – kukurūzus, kruopas, žirnius.
Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
1 atsiliepimas į "Pasiruoškime karšių žvejybai"