Panevėžio mokykloms – Žaliosios vėliavos apdovanojimai

Gegužės 3-iąją Panevėžio miesto A.Lipniūno vidurinei ir Skaistakalnio pagrindinei mokykloms bus įteikti tarptautinės gamtosaugos mokyklų programos apdovanojimai – Žaliosios vėliavos.

Kaip teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Ekologijos skyriaus vedėja Zita Tverkutė, Gamtosauginių mokyklų programa yra viena iš tarptautinio Aplinkosauginio švietimo fondo pasaulyje įgyvendinamų programų, kuri buvo sukurta 1994 metais, atsiradus būtinybei jaunus žmones įtraukti į gamtosauginių problemų sprendimus. 2003-2004 m. visame pasaulyje buvo apie 14 tūkst. programoje dalyvaujančių mokyklų, iš jų 4 tūkst. apdovanotos Žaliąja vėliava. Lietuvai programoje atstovauja 62 mokyklos, iš jų 34 gavo Žaliąja vėliavą.

2004 m. mūsų mieste pirmoji į Gamtosauginių mokyklų programą įsitraukė A.Lipniūno vidurinė mokykla, 2005 m. ji apdovanota Žaliąja vėliava ir tarptautiniu sertifikatu.

2006 metų balandžio 10 dieną Kaune susirinkusi Gamtosauginių mokyklų programos taryba svarstė, kurios mokyklos šiais metais už nuopelnus vykdant tarptautinę programą nusipelnė būti apdovanotos aukščiausiu tarptautiniu apdovanojimu – Žaliąja vėliava ir tarptautiniu sertifikatu. Nuspręsta, kad Žaliąją vėliavą gaus šios Panevėžio A.Lipniūno vidurinė ir Skaistakalnio pagrindinė mokyklos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Panevėžio mokykloms – Žaliosios vėliavos apdovanojimai"

  1. Kardokas

    Lenkai gal ir moka kompuose, bet nemanau kad l.ypatingai jau 😛
    Sekmes jiems darbuotis, skelisti dezinfa…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.