Skandalo herojus leista suimti

Vakar Kauno miesto apylinkės teismas leido suimti penkis iš šešių įtariamųjų pelniusis iš prostitucijos biznio, kurių „stogu” policijoje, operatyviniais duomenimis, buvo Žaliakalnio policijos nuovados tyrėjas Narvidas Vaitilavičius. Pastarasis, kaip jau rašyta, nuovados pareigūnams rengiant prostitučių gaudynes, būdavo vienas aktyviausių.

Vaidmenys skirtingi – „aplodismentai” tie patys

Nors ikiteisminį tyrimą kuruojantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras prašė teismo visus atvesdintuosius suimti trims mėnesiams, jo prašymas patenkintas tik iš dalies. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, visi atvesdintieji suėmimui jiems pareikštus įtarimus neigia. N.Vaitilavičius taip pat tai vadina nesusipratimu.

Kad dirba prostitute prisipažino tik vienintelė šioje kompanijoje moteris – dviejų mažamečių vaikų motina Rita Juodeikaitė. Operatyvininkų duomenimis, ši 32-ejų metų kaunietė – viena nusikalstamo verslo organizatorių, atliko savotiškos „motinėlės” funkcijas: priimdavo užsakymus, derėdavosi dėl kainos bei sąlygų, nevengdama prie gaunamo už tai atlygio prisidurti ir prisimindama jaunesnių metų patirtį.

R.Juodeikaitę leista suimti dviem mėnesiams. Tokiam pačiam laikui suimti ir broliai: 22-ejų Artūras Arbūzas bei 25-erių Dainius Zinevičius. Pirminiais duomenimis, šioje iš prostitucijos verslo gyvenusioje organizuotoje nusikaltėlių grupėje jiems buvo patikėtas apsaugininkų vaidmuo. Vyresnysis brolių – D.Zinevičius, būdamas nepilnametis, du kartus teistas už vagystes.

Savų turėta ne tik policijoje

Teigiama, kad teistas (už savavaldžiavimą) ir 26-erių Algimantas Ringaila, vakar suimtas mėnesiui. Nors minėtos bylos duomenys leidžia teigti, kad šis kaunietis susijęs su „agurkinių” nusikalstama grupuote (buvo teisiamas su Agurko pravardę turinčiu jos lyderiu Sauliumi Velečka – įtariant reketavus vieną kaunietę – sąvadautoją), ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras tvirtina, kad šioje byloje duomenų, kad įtariamieji būtų susiję su kuria nors Kauno nusikalstama grupuote, nėra. Redakcijos šaltinių Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje duomenimis, prieš keletą metų gana aktyviai, ypač Kalniečių mikrorajone, reiškusis „agurkinių” grupuotė po pasikėsinimo į jos lyderį nuėjo į savotišką pogrindį. Tik neaišku, ką tai reiškia: ar kad jos nariai išvyko į užsienį, ar kad ėmėsi mažiau viešo nusikalstamo verslo.

A.Ringaila – antrasis tarp suimtųjų asmuo, turintis oficialų darbą. Pirminiais duomenimis, jis – vienos Kauno firmos taksistas.

Tik mėnesiui leista suimti ir, prokuroro patikinimu, jau ekspareigūną N.Vaitilavičių, vykdydavusį įvairius šios grupuotės narių prašymus (pavyzdžiui, gauti informaciją apie juos dominantį žmogų Vidaus reikalų ministerijos duomenų bazėje) bei nutekindavusį bendrams informaciją (pavyzdžiui, apie policijos rengiamas prevencines priemones), už kurią sulaukdavo atlygio.

Pėdos mėtytos kelis mėnesius

Kauno policijos vadovai linkę pabrėžti, kad N.Vaitilavičius demaskuotas pačios policijos pastangomis. Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro, informacija apie šią mažiausiai pusmetį veikusią organizuotą nusikaltėlių grupuotę rinkta nuo Naujųjų metų. Klientų ji susirasdavo pagal skelbimus laikraščiuose. „Firmoje” dirbusios prostitutės, tarp kurių, kaip jau skelbta, buvo ir nepilnamečių, nuolat keitė savo „dislokavimo” vietą. Butai buvo nuomojami įvairiose Kauno dalyse esančiuose daugiabučiuose.

Be pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, kai kuriems suimtiesiems pareikšti įtarimai ir vertimu naudoti narkotines bei psichotropines medžiagas. Nors įtarimai dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos pareikšti pagal tą Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį, kuri numato atsakomybę ir už pelnymąsi iš nepilnametės, ir už jos gabenimą į užsienį, pasak prokuroro, duomenų apie įtariamųjų veiklą užsienyje byloje taip pat nėra.

Šeštąjį sulaikytąjį – Aidą Ruočkų, kuriam, pirminiais duomenimis, 32-eji, vakar nuspręsta paleisti, parenkant švelnesnę kardomąją priemonę už suėmimą. Kokią, prokuroras nenorėjo sukonkretinti, tepasakydamas, kad pagrindo jį suimti nebuvo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.