Mūsų organizmas kiekvieną dieną būtinai turi gauti reikiamą kiekį maisto iš kiekvienos didelės maisto medžiagų grupės. Pavyzdžiui, kai valgome pietus, daugiausia vietos lėkštėje turėtų atitekti krakmolingam maistui ir daržovėms. Mėsa, žuvis ar kas nors panašaus proporcingai turėtų sudaryti nedidelę porcijos dalį.
Vaisiai ir daržovės labai maistingi, aprūpina organizmą skaidulomis ir kai kuriais angliavandeniais, taip pat reikalingais vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis. Ypač maistingi valgomi žali ar tik šiek tiek apvirti. Vaisių ir daržovių (išskyrus bulves) kiekvienas turėtume valgyti mažiausiai penkis kartus per dieną.
Vieną porciją turėtų sudaryti:
* 1 vidutinio dydžio šviežias vaisius (obuolys, apelsinas, persikas, bananas, kriaušė)
* 2 maži vaisiai (abrikosas, slyva, kivis)
* 1 didelio vaisiaus skiltis (meliono, ananaso, mango)
* 1 sauja uogų arba labai smulkių vaisių (vynuogių, aviečių)
* 1 nedidelė taurė vaisių salotų su vaisių sultimis
* 1 nedidelė stiklinė šviežių vaisių sulčių
* 1 desertinė taurė salotų.
O kiek turėtų sudaryti alga….. 😕 😕 😕 😕 😕 😕