100 necenzūruotų vilniečių nuomonių apie eurą

Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą paminėjimo proga Vilniuje organizuojama unikali socialinė akcija – „Ką reiškia euras vilniečiui”, kurios finale gims iki 100 trumpų video klipų su skirtingų žmonių nuomonėmis apie eurą.
Šią ir kitą savaitę, Vilniaus senamiesčio gatvėse bus vykdomos tiesioginės apklausos, kurių metu miesto gyventojai prieš kamerą galės įvertinti eurą, papasakoti, ar jie jaučiasi europiečiais ir, kaip euras paveiks jų emocinę bei pragmatinę būseną.
Kiekvienam respondentui bus pateikti 5 klausimai, skirti išsiaiškinti vilniečių supratimą bei perspektyvas, susietas su naujosios valiutos įvedimu. Tiesioginės apklausos metu surinkta vaizdinė medžiaga visuomenei bus pateikiama absoliučiai necenzūruota.
Akcijos iniciatorė Lietuvos finansų ministerija ir idėjos autoriai bei organizatoriai UAB „Concept events & media” šia socialine akcija siekia dar geriau susipažinti su individualia paprastų Lietuvos piliečių nuomone apie vieningą Europos Sąjungos piniginį vienetą.
„Pastaruoju metu visi girdime eskaluojamus politikų, ekonomistų ir teisininkų pasisakymus šia tema. Mums taip pat įdomu išgirsti, ką apie eurą galvoja „paprasti” žmonės iš gatvės, kurie šalyje sudaro daugumą”, – sakė „Concept events & media” viešųjų renginių projektų vadovas Tadas Stasytis.
Tikimasi, kad ši akcija taps efektyviu būdu pritraukti žmonių dėmesį ir paskatinti juos paanalizuoti euro įvedimo temą.
„Žmonės šnekės tokiems pat, kaip jie, todėl ir informacija bei nuomonės, kurias surinksime, turėtų būti lengviau įsisavinamos, priimamos, suvokiamos, nei ekspertų pasisakymai, kuriuose dažnai pasitaiko paprastiems žmonėms sunkiau suprantamų ekonominių terminų, išsireiškimų”, – sakė T.Stasytis.
Vilniaus mero Artūro Zuoko manymu, ši socialinė-meninė akcija bus būdas nustatyti vilniečių nuotaikas ir supratimą apie eurą, turint omeny, kad šia tema referendumas surengtas nebuvo.
„Vertinu tai kaip žaismingą būdą pažiūrėti, ar siekis būti pavyzdiniais Europoje įsivedant eurą yra palaikomas vilniečių, kurie, kaip rodo tyrimai, labiau nei kitų miestų gyventojai, jaučiasi ir pripažįsta esą europiečiais „, – sakė A. Zuokas.
Sociologinės akcijos „Ką reiškia euras vilniečiui?” metu surinktus trumpus video siužetus apie eurą bus galima išvysti gegužės 5-6 dienomis Vilniaus senamiestyje, Odminų skvere.
Video klipai bus transliuojami specialiai sumontuotame ekrane, prie kurio bus prijungta apie 30 ausinukų, sinchroniškai su vaizdu leidžiančių garso įrašą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.