„Lisco Baltic Service” keis pavadinimą, dividendų nemokės

Danijos laivybos grupės DFDS valdoma keltų bendrovė „Lisco Baltic Service” (LBS) keis pavadinimą į „DFDS Lisco”.

Pakeisti bendrovės pavadinimą nutarta balandžio 27 dieną vykusiame akcininkų susirinkime. Jame taip pat nutarta iš pernai gauto pelno dividendų nemokėti.

LBS akcininkai dividendų negavo nuo įmonės veiklos pradžios.

LBS pernai gavo 22,954 mln. litų konsoliduoto grynojo pelno – 29,2 proc. daugiau nei 2004 metais, grupės pajamos padidėjo 10,6 proc. – iki 245,258 mln. litų.

Vien LBS 2005 metais uždirbo 19,61 mln. litų grynojo pelno, arba 62,1 proc. daugiau nei užpernai, o bendrovės pajamos išaugo 9,5 proc. – iki 214,87 mln. litų.

LBS tikisi, kad 2006 metų rezultatai, įskaitant pajamas už laivo „Palanga”, geležinkelių kelto „Klaipėda” ir linijos Klaipėda-Karlshamnas pardavimą, turėtų būti geresni nei 2005 metais.

Pernai stambiausia keltų bendrovės akcininkė DFDS kartu su asocijuotomis bendrovėmis padidino savo valdomą LBS nuosavybės dalį nuo 91,82 proc. iki 92,12 procento.

Klaipėdos keltų bendrovės akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame sąraše. LBS ketina išeiti iš biržos (planuota nuo 2005 metų gruodžio 10-osios), tačiau šį sprendimą teisme užginčijo smulkusis akcininkas.

LBS šiuo metu iš viso turi 11 laivų, iš jų – 7 keltai ir 4 sausakrūviai laivai, dar 3 sausakrūviai laivai yra nuomojami. LBS keltai iš Klaipėdos plaukioja į Kylį, Karlshamną, Zasnicą, Baltijską, o iš Rygos – į Liubeką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.