Po įstatymų pažeidimų – kaltinimai pareigūnams

Užvakar Klaipėdos miesto VPK Vidaus tyrimų grupė Klaipėdos apylinkės prokuratūros prašymu pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl tarnybinių įgaliojimų viršijimo.

31 metų suimtasis Audrius Valinčius tvirtina, kad balandžio 23-iąją Klaipėdos miesto VPK areštinėje jį sumušę policijos pareigūnai.

Palangiškis A. Valinčius į areštinę su dviem bendrininkais pateko dėl turto prievartavimo. Įtariama, kad trijulė reikalavo išpirkos už vogtą automobilį.

Prieš mėnesį vyriškis vienkartiniu skutimosi peiliuku buvo persipjovęs dilbį. Suteikus medikų pagalbą, jis buvo grąžintas į kamerą.

40-metis uostamiesčio Zauerveino gatvės gyventojas Igoris R. teigia, kad balandžio 11-ąją prie namų stovėjusiame automobilyje „Mercedes-Benz” jį taip pat sumušę policininkai.

Nustatyta, jog tądien vyriškis buvo pristatytas Klaipėdos ligoninę. Diagnozavus dviejų šonkaulių lūžius, jis gydytas Chirurgijos skyriuje. Būtent medikams nukentėjusysis ir pareiškė, jog jį sumušė policininkai.

Pareigūnai neneigia, kad prieš apsilankymą pas medikus Igoris R. buvo pristatytas į 2-ąjį PK – dėl administracinės teisės pažeidimo. Toje pačioje Klaipėdos ligoninėje diagnozavus 1,72 promilės girtumą, surašytas protokolas už tai, kad jis transporto priemonę vairavo neblaivus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.