Panevėžyje išaiškinta narkotikų platintojų gauja

Vakar Panevėžyje suimti trys jauni vyrai, įtariami platinę narkotikus Panevėžio apskrityje esančiose jaunimo pasilinksminimo vietose. Ketvirtasis – kvaišalus pirkęs 26 metų Šiaulių rinktinės Biržų užkardos sargybų būrio grandinis Modestas Keberdis – teismo sprendimą dėl kardomosios priemonės taikymo turėtų išgirsti šiandien.

Valstybinė sienos apsaugos tarnyba informavo, kad Keberdis Biržų užkardoje dirba nuo 2004-ųjų, pareigūnas pasižymėjo nepareigingumu, o pastaruoju metu buvo parašęs prašymą atleisti iš darbo.

Pareigūnų duomenimis, minėta gauja organizavo narkotinių medžiagų platinimo tinklą Panevėžio apskrityje ir pardavinėjo narkotikus jaunimo pasilinksminimo vietose.

Pareigūnai šį narkotikų platintojų tinklą pradėjo narplioti balandžio 20-ąją. Tądien buvo sulaikytas ne kartą už kvaišalų vartojimą bei laikymą teistas panevėžietis, jo namuose rasta narkotinių medžiagų.

Praėjus penkioms dienoms po šio įvykio Panevėžio pareigūnai, padedami kolegų iš Kauno ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos, sulaikė dar keturis vyrus: 32 metų kaunietį Darių Pocių ir tris biržiečius – 19-metį Andrių Žemaitį, 20-metį Sigitą Šešką bei 26 metų Modestą Keberdį, dirbantį Biržų užkardoje. Per kratas kiekvieno iš jų namuose pareigūnai rado didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Žemaitis vakar suimtas 15 parų, Šeškus, motyvuojant, kad yra invalidas nuo vaikystės, nes serga bronchų astma, – 7 paroms. Anksčiau už vagystę teistas Pocius suimtas dviem mėnesiams.

Baudžiamasis kodeksas už narkotinių medžiagų platinimą numato laisvės atėmimo bausmę iki 15 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.