Vilniuje brangs Senamiestį ir Naujamiestį kertančių mikroautobusų bilietai

Vilniaus miesto taryba nustatė naujas važiavimo vietinio susisiekimo mikroautobusais kainas. Nuo šiol mikroautobusų maršrutuose, daugiau kaip 80 proc. dubliuojančiuose vietinio (miesto) susisiekimo autobusų ar troleibusų maršrutų trasas bei kertančiuose Senamiestį ar Naujamiestį, vienkartiniai bilietai kainuos 3 litus. Minėtų sostinės rajonų nekertančiuose maršrutuose vienkartinių bilietų kainos išliks nepasikeitę – 2 litai.

Praeitą vasarą pabrangus važiavimui miesto autobusais ir troleibusais, labai sumažėjo viešojo transporto ir maršrutinių mikroautobusų vienkartinių bilietų kainų skirtumas. Pastebėta, kad konkuruodami dėl keleivių, mikroautobusų vairuotojai miesto gatvėse ėmė lenktyniauti su viešuoju transportu, dažnai neatsargiai manevruodami ir pažeisdami kelių eismo taisykles. Tai ypač trikdo eismą siaurose Senamiesčio ir Naujamiesčio gatvėse.

Tikimasi, kad padidėjus bilietų kainų skirtumui mikroautobusai tiksliau važiuos pagal tvarkaraščius, rečiau bus pažeidžiamos kelių eismo taisyklės.

Taip pat tikimasi, kad bilietų kainų padidėjimas paskatins mikroautobusais keleivius vežančias įmones greičiau atnaujinti savo transporto priemonių parką. Tai svarbu ir ekologinei miesto būklei, nes sumažėtų oro tarša intensyvaus eismo gatvėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.