Stichinė nelaimė kodiniu pavadinimu „Kauno vandenys”

Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas iš rezervo fondo vamzdynams įteisinti skyrė 610 tūkstančių litų

Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas vakar pasirašė įsakymą, kuriuo iš rezervo fondo skirta 610 tūkstančių litų. Už šias lėšas planuojama įteisinti bešeimininkius vamzdynus, o vėliau juos perduoti bendrovei „Kauno vandenys”.

Toks direktoriaus dosnumas sukėlė opozicijai įtarimų. Juos stebina, kad A.Keserauskas rodo išskirtinį dėmesį bendrovei, kurios valdybai pats vadovauja.

Opozicija įžvelgia interesų konfliktą

„Dar kartą galime įsitikinti, kad Savivaldybės administracijos direktoriaus fondas naudojamas netinkamai. Nejaugi „Kauno vandenys” tapo stichine nelaime, kad taip skubiai prireikė daugiau nei pusės milijono litų? Tačiau dar įdomiau atrodo faktas, kad bendrovės valdybos pirmininkas ir Savivaldybės administracijos direktorius, skirstantis rezervo fondą, yra tas pats asmuo”, – teigė miesto Tarybos narys socialdemokratas Gintautas Labanauskas.

Jam pritarė ir opozicinės Liberalų frakcijos seniūnas Rimantas Mikaitis. „Stebina, kad lėšos skirtos iš rezervo fondo. Apie šią problemą bendrovės vadovai žinojo ir anksčiau. Nesuprantama, kodėl jie dėl to nesikreipė, kai buvo formuojamas miesto biudžetas. Kitas dalykas, kad A.Keserauskas vadovauja ir „Kauno vandenų” valdybai, ir Savivaldybės administracijai. Jau nekalbu apie etiką, čia slepiasi gilesni dalykai”, – tvirtino R.Mikaitis.

Direktorius kaltinimus atmeta

A.Keserauskas teigė, kad niekam nepriklausantys vamzdynai pirmiausia kelia grėsmę vartotojams. Tokių trasų ilgis siekia apie 11,5 kilometro.

„Kauno vandenys” jų negali nei eksploatuoti, nei remontuoti. Savivaldybė šiuos vamzdynus turi įteisinti, o vėliau jie būtų perduoti bendrovei ir padidintas jos įstatinis kapitalas. Negalime delsti, nes šių vamzdynų būklė – apverktina. Žiemą, kai buvo dideli šalčiai, jau turėjome rūpesčių. Vamzdžius privalome keisti. Dar prieš dvejus metus apie tai „Kauno vandenys” informavo Savivaldybę, tačiau tuomet nebuvo imtasi priemonių”, – teigė direktorius.

Preliminariai apskaičiuota, kad, minėtus vamzdynus perdavus „Kauno vandenims” į juos dar reikėtų investuoti apie 6-7 milijonus litų. Išgirdęs opozicijos kaltinimus, kad kyla interesų konfliktas, nes bendrovės valdybos pirmininkas ir Savivaldybės administracijos direktorius – tas pats asmuo, A.Keserauskas tikino, kad jį stebina tokie kaltinimai.

„Jau pradedu pastebėti keistą tendenciją: kai tik įvardiju problemą ir bandau įvesti tvarką, pasigirsta kokie nors kaltinimai. Susidaro toks įspūdis, kad kažkas Kaune norėtų mane išstumti. Nelabai suprantu, kodėl taip vyksta, galbūt Savivaldybė buvo įpratusi „pusiau dirbti” ir nespręsti jokių problemų. Savivaldybė valdo 100 procentų „Kauno vandenų” akcijų. Natūralu, kad turime rūpintis šia bendrove, kaip ir kitomis, kuriose Savivaldybė valdo kontrolinį paketą akcijų”, – sakė administracijos direktorius.

Jis taip pat užsiminė, kad šiam lėšų skyrimui pritarė Biudžeto ir finansų komitetas.

Pakako trijų politikų pritarimo

Klausimas dėl 610 tūkstančių litų skyrimo iš rezervo fondo praėjusią savaitę iš tiesų buvo svarstytas Biudžeto ir finansų komitete. Posėdyje dalyvavo vos 4 nariai. Vienintelis konservatorius Marijus Panceris susilaikė, siūlydamas ieškoti kitų finansinių šaltinių.

Tuo tarpu opozicijos atstovas, Socialdemokratų frakcijos seniūnas Vasilijus Popovas, pritarė, kad vamzdynų įteisinimui iš rezervo fondo būtų atseikėta daugiau nei pusė milijono litų. Jau ne pirmą kartą pastebima, kad tarp Kauno socialdemokratų trūksta vienybės. Ypač dažnai išsiskiria miesto skyriaus pirmininko G.Labanausko ir V.Popovo nuomonės.

„Pritariau lėšų skyrimui, nes reikia spręsti ūkines problemas. Specialistai teigė, kad nėra kito būdo, kaip įteisinti minėtus vamzdynus. Iš esmės situacija nėra normali – reikalingos lėšos turėjo būti skirtos iš biudžeto, nes rezervo fondas turėtų būti naudojamas kitiems dalykams”, – vakar „Kauno dienai” tvirtino V.Popovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.