Elementams – specialūs konteineriai

Panaudotiems galvaniniams elementams bendri šiukšlių konteineriai – ne vieta.

Kenksmingų atliekų surinkimo ir utilizavimo kompanijos perspėja – panaudoti galvaniniai elementai, baterijos ar akumuliatoriai teršia aplinką.

Lietuvoje nebetinkamus „energijos šaltinius” surenka bendrovės „Žalvaris” ir „Elektroninių mašinų perdirbimas”.

Kauniečių bendrovė „Žalvaris” praėjusių metų pabaigoje prekybos centruose ir degalinėse pastatė stilizuotus baterijos formos konteinerius nebetinkamiems elementams.

„Galvaniniai elementai, kaip ir televizorius, kol veikia – gamtos neteršia. Tačiau išmesti yra labai kenksmingi aplinkai”, – aiškino bendrovės Rinkodaros skyriaus vedėjas Tauras Janickas. Surinktus panaudotus galvaninius elementus „Žalvaris” eksportuoja į Lenkiją.

Tačiau, pasak T.Janicko, dar ne visi žmonės supranta, kad rūšiuoti atliekas – būtina. Bendrovės darbuotojai, tuštindami dėžes, neretai traukia suglamžytus kasos čekius, skrajutes.

Skatinantys gyventi neužterštoje aplinkoje „Žalvario” atstovai neretai susitinka su pagrindiniais galvaninių elementų naudotojais – moksleiviais.

Švietėjiškas akcijas vykdo ir „Elektroninių mašinų perdirbimo” bendrovė. Iki šių metų pabaigos ruošiamasi pastatyti apie 1250 specialių konteinerių, į kuriuos galima mesti nebetinkamus naudoti galvaninius elementus, baterijas ir akumuliatorius.

„Jų irimo ar deginimo metu išsiskyrusios medžiagos gali pakenkti aplinkai”, – perspėjo šios bendrovės tiekimo vadybininkas Klaipėdos regione Marius Kalnelis.

Neseniai bendrovė paskelbė akciją „Rink baterijas”, kurios metu, į konteinerį įmetus penkis bet kokius panaudotus elementus, dalyvaujama loterijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Elementams – specialūs konteineriai"

  1. slabas

    😯 maratas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.